Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρωτοφανής εμπλοκή του Δημάρχου στις εκλογές του ΤΕΕ, λέει η ΔΗΚΕΜ με αφορμή τη μελέτη του κυκλοφοριακού

ΔΗΚΕΜ
16 Nov 2016 / 21:53

Οι ιδέες των συντακτών των προτάσεων δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός φορέα, λέει η παράταξη και κατηγορεί τον δήμαρχο ότι μπλέκεται με τις εκλογές των μηχανικών.

Κύριε Διευθυντά,
Υπέπεσε στην αντίληψή μας δελτίο τύπου με δήλωση του Δημάρχου Κέρκυρας κ. Νικολούζου σύμφωνα με την οποία κατηγορούνται οι υπηρεσίες του Δήμου, εν προκειμένω το Τμήμα κυκλοφορίας, - ο επικεφαλής της οποίας είναι υποψήφιος της παράταξής μας στις επικείμενες εκλογές του ΤΕΕ – για τυχόν ευθύνες τους επειδή οι προτάσεις της παράταξης μας για το κυκλοφοριακό «παρουσιάζουν εμφανείς ομοιότητες» με τις προτάσεις που έχει καταθέσει ανεπίσημα το αρμόδιο τμήμα του Δήμου για να αξιοποιηθούν. Αφήνεται μάλιστα ευθεία αιχμή ότι η εργασία της υπηρεσίας «έχει παραχωρηθεί» σε ιδιώτη και θα ενεργήσει ώστε να διερευνηθούν και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες γι’ αυτό.
Ο Δήμαρχος έκανε το σοβαρό ατόπημα να εμπλακεί στις εκλογές του ΤΕΕ πράξη που κανένας μέχρι σήμερα παράγοντας της Τοπικής αυτοδιοίκησης δεν έχει κάνει. Οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι ιδέες των συντακτών των προτάσεων δεν αποτελούν «ιδιοκτησία» πνευματική ή υλική κανενός άλλου πλην των ιδίων. Ακόμα και αν οι εισηγήσεις τους υιοθετηθούν ή απορριφθούν από το κυρίαρχο όργανο στο οποίο απευθύνονται, πηγάζουν από την ιδιότητα του κατοίκου και του ειδικού επιστήμονα και οφείλουν να αποτυπώνουν τις ανάγκες και τελικά να εξυπηρετούν και να ωφελούν τον κερκυραϊκό λαό. Δεν είναι παραγγελία κανενός ιδιώτη αλλά ούτε και του Δημάρχου και δεν μπορούν να «οικειοποιηθούν» από κανέναν. Οι ίδιοι άνθρωποι που τις συντάσσουν ως μηχανικοί (ενεργοί και συνδικαλιστικά) αλλά και ως υπάλληλοι, ΟΦΕΙΛΟΥΝ να έχουν τις ίδιες απόψεις και όχι άλλα να φρονούν υπηρεσιακά και άλλα να κηρύσσουν προεκλογικά. Εξάλλου τα κυκλοφοριακά προβλήματα της Κέρκυρας είναι τόσο συγκεκριμένα που δεν χωρούν πολλές πρωτοτυπίες και φαεινές εμπνεύσεις.
Ας μην αναλώνει άσκοπα το χρόνο του λοιπόν ο κ. Δήμαρχος με φοβέρες και προσπάθειες ελέγχου τωνιδεών και των ελεύθερων απόψεων. Ας κοιτάξει καλύτερα να προωθήσει λύσεις για το κυκλοφοριακό δυόμισι σχεδόν χρόνια μετά την εκλογή του και ας μην ανακατεύεται στα εκλογικά του ΤΕΕ. Έχει άλλωστε την υποχρέωση να συνεργαστεί με όποιον εκλεγεί στη Διοίκηση του τοπικού Παραρτήματος που θεσμικά αποτελεί τον επίσημο τεχνικό και επιστημονικό σύμβουλο της Πολιτείας για τα θέματα αυτά, και όχι να προσπαθεί να πριμοδοτήσει αθέμιτα, μια παράταξη επιτιθέμενος με ανύπαρκτα ζητήματα σε κάποια άλλη.
Μήπως η δική μας πρόταση του υπενθύμισε οδυνηρά ότι δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για το θέμα αυτό; Αλλά μήπως έχει κάνει τίποτα για τα σκουπίδια ή για κάποιο άλλο καυτό θέμα της Κερκυραϊκής πραγματικότητας; Εμείς έχουμε θέσεις και τις καταθέτουμε στην κρίση των μηχανικών της Κέρκυρας αλλά και όλων των πολιτών, ως οφείλουμε ως πολίτες μιας ελεύθερης δημοκρατικής κοινωνίας.
ο επικεφαλής της ΔΗ.ΚΕ.Μ.
Θανάσης Μακρής
Πολιτικός μηχανικός