Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι σχεδιάζει ο Δήμος για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Χριστούγεννα
09 Nov 2016 / 12:40
Χριστίνα Γκερέκου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με σκοπό να αναζωογονήσει την κίνηση και μελλοντικά να προσελκύσει τουρισμό, ο Δήμος Κέρκυρας,σχεδιάζει να δημιουργήσει έναν πυρήνα εκδηλώσεων στην Πάνω Πλατεία με επίκεντρο το παιδί.

Από τις 2-3 Δεκεμβρίου έως τα Θεοφάνια, σχεδιάζει τη δημιουργία μικρών ξύλινων κατασκευών με θέμα τη Χριστουγεννιάτικη παράδοση (φάτνη, το σπίτι του Αη-Βασίλη, καρουζέλ, τρενάκι κ.λπ.). Αυτές οι κατασκευές θα στηθούν σε έναν χώρο 400 τ.μ. από το μνημείο των Επτανήσων και σε όλη την πάνω πλατεία, ο οποίος έχει πάρει και την έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.
Σχολιάζοντας τις επιφυλάξεις των εμπόρων, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Νίκος Κορακιανίτης, μιλώντας στο enimerosi.com, δεσμεύθηκε ότι οι δράσεις αυτές δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να έχουν σχέση με εμπορική δραστηριότητα και ότι θα είναι μια ανοικτή ενιαία διαδρομή με βασικό πυρήνα της ιδέας να προσελκύσουν τα παιδιά. Υπογράμμισε επίσης πως επιδιώκουν να λάβουν την υποστήριξη όλων των παραγωγικών ομάδων.
Το κύριο οικονομικό βάρος θα αναληφθεί από τον ΔΟΠΑΠ, ενώ υπάρχουν προτάσεις για χορηγία από δύο επιχειρηματίες. 
Ο σχεδιασμός της πολιτιστικής αυτής παρέμβασης, που ο Δήμος φιλοδοξεί να γίνεται σε ετήσια βάση, επεκτείνεται όλους τους ανοικτούς δημοφιλείς χώρους, όπως στην Πλατεία Αννουντσιάτα, την πλατεία Λεμονιάς, την πλατεία Γεωργάκη, τη Σπηλιά και θα κινείται στο χώρο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (συναυλίες, θεατρικά κ.α.) για τα οποία ο Δήμος αναμένει προσφορές από τους πολιτιστικούς φορείς του νησιού. 

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Μουζακίτης, οι έμποροι διατηρούν επιφυλάξεις, αν και δεν τους έχει ακόμα γνωστοποιηθεί το σχέδιο δράσης. Εκτιμούν ωστόσο ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος προετοιμασίας.
Όπως είπε στο enimerosi.com ο αντιδήμαρχος Εμπορίου Σπύρος Καλούδης, ο εμπορικός κόσμος και οι πολιτιστικοί φορείς θα ενημερωθούν αναλυτικά και θα κληθούν να καταθέσουν προτάσεις για αλλαγές ή προσθήκες πάνω στο πρόγραμμα που υπάρχει ως προσχέδιο.

Στην συνάντηση θα παρευρεθούν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μάνος Ράπτης, Εμπορίου Σπύρος Καλούδης, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Ν. Κορακιανίτης και ο Αντιδήμαρχος Κέρκυρας Γ. Ρεδαιστινός.
Χριστίνα Γκερέκου

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.