Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μια πρώτη ματιά στη νίκη του Τραμπ

Γιώργος Τσιρίδης
09 Nov 2016 / 11:46

Γράφει ο Γιώργος Τσιρίδης

7:20 το πρωί της Τετάρτης και στις ΗΠΑ ο Τραμπ φαίνεται πως όχι απλά προηγείται αλλά κερδίζει κι όλας. Μια νίκη τόσο εκπληκτική (!) όσο ήταν το Brexit κι όσο ήταν το ελληνικό δημοψήφισμα.  
Μια νίκη κόντρα στα Μέσα Ενημέρωσης που είχαν βγάλει τον νικητή (Χίλαρυ), κόντρα στο κατεστημένο (όλους τους "θεσμούς" που είχαν πάρει ξεκάθαρα θέση υπέρ της Χίλαρυ), κόντρα ακόμα και σε κυβερνήσεις (και την ΕΕ) που είχαν πρωτοφανώς τοποθετηθεί εναντίον του. Μια νίκη κόντρα σε όλους και σε όλα!
Όσοι εξακολουθούν να πιστεύουν σε δημοσκοπήσεις (όλες σχεδόν ασυνείδητα φτιαχτές) ας το ξανασκεφτούν. Προσωπικά εμένα δεν μου πάει ο Τραμπ, προτιμούσα πάντα τους δημοκρατικούς, θα ήθελα τον Σάντερς που τον "έφαγε λάχανο" η Χίλαρυ, φοβάμαι τους δεξιούς ειδικά στο τιμόνι της υπερδύναμης και πολλά από όσα είπε ο Τραμπ με έκαναν αρνητικό απέναντί του. Δεν άλλαξα γνώμη από την νίκη του. Βγάζω όμως μερικά συμπεράσματα κι αυτά καταγράφω εδώ πέρα.
Στις ΗΠΑ εξελέγη ένας τύπος που είναι αλλοπρόσαλλος, δεξιός, ρατσιιστής κλπ. αλλά που δεν ελέγχεται από τους Ρόθτσιλντ, Τζεϊ-Πι-Μόργκαν, Ουάσιγκτον Πόστ, Γουόλ Στριτ κλπ.. Είναι ένας άγνωστος εφιάλτης που ξαμολύθηκε ελεύθερος από τους γνωστούς εφιάλτες. Είναι ένα αγκάθι στους πυλώνες της παγκόσμιας αυτοκρατορίας. Πανηγυρίζει ο Πούτιν και δικαίως. Βρήκε το ταίρι του. Όμως κανείς δεν γνωρίζει αν ο Τραμπ θα τραβήξει την Αμερική στο καβούκι της αφήνοντας ήσυχη την Ευρώπη (κι επομένως και την Ρωσία και την Ουκρανία και τη Συρία) ή αν θα γίνει κι αυτός εύκολα κι απλά γεράκι, μένει να το δούμε.