Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν κατεβαίνει στις εκλογές στην ΕΠΣΚ και ο επικεφαλής της Ανατροπής, Κ. Ρούσινος

ΕΠΣΚ
25 Οκτωβρίου 2016 / 10:12

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την απόφασή του να μην μετάσχει στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΠΣΚ ανακοινώνει ο επικεφαλής της Κίνηση Ανατροπή και μέλος της διοίκησης της ΕΠΣΚ, διαμαρτυρόμενος έτσι για την ανάμειξη κομματικών και επιχειρηματικών συμφερόντων στην συγκρότηση των αντίπαλων ψηφοδελτίων! Γι΄ αυτό τον λόγο, γράφει, θα κρατήσω αποστάσεις!

Η ανακοίνωση: Στις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου  ΔΣ της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας. Θα ακολουθήσουν οι  εκλογές  στην ΕΠΟ για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ομοσπονδία. Με αφορμή αυτά και τις διεργασίες που είναι σε εξέλιξη ανακοινώνω τ’ ακόλουθα:
        Η πορεία και προς τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις στιγματίζεται από τον  ανηλεή πόλεμο δύο μπλοκ  επιχειρηματικών συμφερόντων που δρουν στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου: από τη μια αυτό που έχει σήμερα το πάνω χέρι και είναι ταυτισμένο με τη σαπίλα των τελευταίων χρόνων με την οποία μάλιστα συμβαδίζει η πλειοψηφία της ΕΠΣΚ Κέρκυρας  και από την άλλη αυτοί που φιλοδοξούν στο όνομα της εξυγίανσης να λυμανθούν το χώρο! Στα πλαίσια αυτά η εξαγορά παραγόντων, ο χρηματισμός και τυχοδιωκτισμός είναι στην πρώτη γραμμή! Παράλληλα οι δυνάμεις του νέου δικομματισμού (ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ) διατηρούν επαφή και με τα δύο σχήματα με κυρίαρχη την τάση όμως  να εμφανίζονται περισσότερο υποστηρικτές της λεγόμενης αλλαγής! 
        Είναι βέβαιο ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και  η αθλούμενη νεολαία δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από όλη αυτή τη διαδικασία. Η ανυπαρξία υποστήριξης των ερασιτεχνικών σωματείων με την παντελή έλλειψη χρηματοδότησης και την εγκατάλειψη των υποδομών του θα συνεχιστεί όποιο χρώμα και εάν έχει η ΕΠΟ την επόμενη μέρα και όποιος διαχειριστής του επιχειρηματικού αθλητισμού και των μνημονιακών πολιτικών βρίσκεται στην κυβέρνηση!
        Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ως επικεφαλής της Ποδοσφαιρικής Κίνησης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας την τελευταία τετραετία  προσπάθησα να συμβάλω στην χάραξη μιας τακτικής που θα έβγαζε κερδισμένο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όλα τα κερκυραϊκά σωματεία  και θα  απάλλασσε την  ΕΠΣΚ από τη σημερινή αμαρτωλή της πλειοψηφία! Η προσπάθεια αυτή μάλιστα έγινε φθάνοντας  σε σημείο  οριακό ως προς  τις θέσεις και τις αρχές μου σεβόμενος τις απόψεις της πλειοψηφίας όσων συμπορευθήκαμε και το στόχο της ανατροπής της σημερινής εξουσίας στην ΕΠΣΚ! Ωστόσο το στίγμα των διεργασιών το τελευταίο διάστημα  για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων το δίνουν οι παρεμβάσεις των επιχειρηματικών συμφερόντων και των κομμάτων του νέου δικομματισμού που επιχειρούν να ελέγξουν το τοπικό ποδόσφαιρο και κατάσταση που πάει να δημιουργηθεί με την υπαρκτή δυνατότητα απαλλαγής της ΕΠΣΚ από το άρρωστο κατεστημένο της! Δυνατότητα μάλιστα για την οποία εργάστηκα όσο λίγοι για πολλά χρόνια! Η πορεία όμως που είναι προδιαγραμμένη και το πάζλ που συντίθεται καθημερινά δεν με εκφράζει καθόλου! 
          Ανακοινώνω λοιπόν την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ  στις επόμενες εκλογές, να κρατήσω αποστάσεις! Στην παρούσα φάση και ΥΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ θεωρώ ότι  ο μόνος τρόπος στήριξης των αξιών του ερασιτεχνικού αθλητισμού είναι η τήρηση αποστάσεων και η συμμετοχή στους αγώνες, στις αγωνίες και στην καθημερινότητα του πρωτοβάθμιου ερασιτεχνικού σωματείου! Πεποίθησή μου είναι ότι στοιχειώδης υπεράσπιση των αναγκών της κοινωνίας για άθληση και ειδικότερα του κερκυραϊκού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου  δεν μπορεί να υπάρξει έξω από μία γραμμή που αντιπαλεύει σε επίπεδο ΕΠΟ αλλά και ΕΠΣΚ το επιχειρηματικό ποδόσφαιρο και την αντιλαϊκή πολιτική! Στοιχειώδης ανάσα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό δεν μπορεί να υπάρξει  έξω από τη λογική της αγωνιστικής διεκδίκησης αιτημάτων! 
       Θέλω να ευχαριστήσω  όλους  όσους συμπορευθήκαμε  στο  ψηφοδέλτιο της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»,  όσους με εμπιστεύθηκαν για τέσσερα χρόνια ως επικεφαλή της κίνησης, όσους στήριξαν τον αγώνα για ανατροπή στην ΕΠΣΚ και  ενίσχυση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα όλους όσους καταλαβαίνουν και νιώθουν ότι «χάθηκε η μπάλα»!