Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλειστά και την Τρίτη τα σχολεία Ιωαννίνων, Ζίτσας, Πωγωνίου

Σεισμός
17 Οκτωβρίου 2016 / 15:40

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Καθησυχαστικός για την εξέλιξη του σεισμού, τον οποίο χαρακτήρισε ως «ιδιόμορφο», που, παρά την ανησυχία των κατοίκων, εξελίσσεται κανονικά, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν,

εμφανίστηκε κατά την τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, που πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί.

Ωστόσο, δεκαέξι κλιμάκια μηχανικών από το Ταμείο Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Κοζάνης, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το ΤΕΕ Ηπείρου, πραγματοποιούν από το πρωί αυτοψίες και ελέγχους, ξεκινώντας από σχολικά και άλλα δημόσια κτήρια, στην πόλη των Ιωαννίνων και στα χωριά.

«Πρέπει να τονιστεί πως οι κατασκευές άντεξαν στον μεγάλο σεισμό του Σαββάτου», επισήμανε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, ενώ πρόσθεσε, πως αυτό το γεγονός, πρέπει να το γνωρίζουν όλοι οι πολίτες ώστε να αισθανθούν πως υπάρχουν περιθώρια ασφαλείας. Παράλληλα δε, τόνισε ότι πρέπει να αναζητούν την επίσημη ενημέρωση και να αποφεύγουν την φημολογία, η οποία αποδεικνύεται επιβλαβής για την ψυχολογία τους.

Κατά την συνεδρίαση του Συντονιστικού, αποφασίστηκε, για προληπτικούς λόγους, να παραμένουν και αύριο κλειστά τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και το πανεπιστήμιο.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, με σχετική ανακοίνωση, ενημερώνει πως η σεισμική δραστηριότητα έχει προκαλέσει ζημιές στη στέγη του αρχοντικού Πυρσινέλλα, όπου κεραμίδια έχουν αποκολληθεί και έχει σπάσει τμήμα πέτρινης καμινάδας. Το κτίριο έχει αποκλειστεί περιμετρικά με κορδέλα, ενώ απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων στους πεζόδρομους Αραβαντινού και Παπάζογλου.