Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στάση εργασίας των εργαζομένων στο ξενοδοχείο Χανδρή

Ξενοδοχοϋπάλληλοι
14 Οκτωβρίου 2016 / 22:01

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έγγραφες εγγυήσεις για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους σε ενδεχόμενη διακοπή λειτουργίας του ξενοδοχείου ζητά ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας.

Την Παρασκευή το πρωί πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας των εργαζομένων στο ξενοδοχείο Χανδρή με αιτήματα :
-  Διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων εν όψει της προωθούμενης πώλησης των ξενοδοχείων με ταυτόχρονη διακοπή λειτουργίας για ανακαίνιση.
- Παροχή έμπρακτων εγγυήσεων της εταιρείας Χανδρή σχετικά με τις δεσμεύσεις της για πρόσληψη των εργαζομένων τον Μάιο του 2017 και τρίμηνη διαθεσιμότητα Ιούνιο, Ιούλι, Αύγουστο, εφόσον το ξενοδοχείο παραμείνει κλειστό, καθώς και την εγγύηση των αποζημιώσεων των εργαζομένων σε ενδεχόμενη άρνηση επαναπρόσληψης τους τον Μάιο 2018.
- Υπογραφή της πρότασης συμφωνητικού του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων  
Κέρκυρας που εστάλη  στις 4/10/2016
- Καταβολή του τοπικού επιδόματος 150 € που οφείλει η εταιρεία απ το 2012 (Δ.Α. 6/2012)
Στην συγκέντρωση των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε έξω απ το ξενοδοχείο, παραβρέθηκαν και συμπαραστάθηκαν στους εργαζόμενους αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, του Σωματείου Εργαζομένων του MEDITERRANEO (που το 2008 αντιμετώπιζαν τα ίδια προβλήματα ), του Σωματείου εργαζομένων του  SUNSHINE
(που επίσης στο παρελθόν έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα με τις αλλαγές στο πρόσωπο του εργοδότη), της Ριζοσπαστικής Παρέμβασης, της Τομεακής Οργάνωσης του ΚΚΕ, της Λαϊκής Ενότητας (με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή Στέφανο Σαμοίλη).
Οι εργαζόμενοι στο τέλος της συγκέντρωσης τους υπέγραψαν κείμενο με το οποίο καλούν την εταιρεία να δεχτεί να υπογράψει έμπρακτη εγγύηση, σύμφωνα με την πρόταση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους σε ενδεχόμενη διακοπή λειτουργίας του ξενοδοχείου.
Επίσης αποφάσισαν αν η εταιρεία άμεσα δεν δεχτεί τα αιτήματα τους να μεταβούν για διαμαρτυρία στα κεντρικά της εταιρείας στην Αθήνα