Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πονάει στην άμυνα η Κέρκυρα, ενόψει Παναιτωλικού

AOKK
13 Οκτωβρίου 2016 / 18:08
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για την σημερινή κατάσταση στην ομάδα και το ματς με τον Παναιτωλικό μας μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης 13/10 ο τεχνικός της ομάδας του ΑΟΚ Κέρκυρα, Μιχάλης Γρηγορίου. Είναι γνωστό ότι τα ξεκίνημα του πρωταθλήματος δεν ήταν αυτό που περίμενε κανείς και οι τρεις ήττες σε τέσσερα ματς προβληματίζουν.

Ρωτήσαμε τον τεχνικό της ομάδας πως είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή και πως βλέπει το ματς στο Αγρίνιο. Μας είπε ότι δουλεύει η ομάδα, για το συγκεκριμένο παιγνίδι το οποίο βέβαια είναι διαφορετικό, όπως κάθε ματς του πρωταθλήματος. Σημασία έχει η ομάδα να πάρει και αποτέλεσμα γιατί κάνει μεν τις καλές εμφανίσεις όπως όλοι παραδέχονται και δεν παίρνει τα αποτελέσματα με βάση αυτές. 
Ο Παναιτωλικός είναι δυνατός φέτος με ξεχωριστή αμυντική γραμμή, πως σχεδιάζεται να τον αντιμετωπίσετε, ήταν το ερώτημά μας και ο κόουτς της Κέρκυρας μας είπε ότι θα προσπαθήσει η ομάδα να κτυπήσει τις αδυναμίες του αντιπάλου. Μπορεί οι αριθμοί να δείχνουν καλή άμυνα των αντιπάλων, να δείχνουν θετικά στοιχεία, αλλά τα στατιστικά δεν παίζουν ρόλο, υπάρχουν άλλοι παράμετροι που πρέπει να δώσουμε βάση και εκεί θα παιχθεί το ματς. Ένα ματς που η ομάδα θέλει και μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα. 
Για την βαθμολογική συγκομιδή μας τόνισε ότι αδικείται η ομάδα από τους τρεις βαθμούς που έχει ως τώρα πάρει, έπρεπε να είναι περισσότεροι και να βρίσκεται πιο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Όμως θα συνεχίσει να δουλεύει, χρειάζεται επιμονή και υπομονή για να μπορέσει να είναι μέσα στο στόχο της. Το καλό είναι ότι οι εμφανίσεις δείχνουν καλά στοιχεία και θα έλθουν και τα αποτελέσματα. Κακό ήταν η ομάδα να εμφανίζεται με μέτριο αγωνιστικό πρόσωπο. 
Τι θα πρέπει να αλλάξει ο ίδιος και το προπονητικό τιμ ώστε να ανέβει βαθμολογικά η ομάδα και να πάρει τους βαθμούς που δικαιούται με βάση την απόδοσή της, τον ρωτήσαμε και μας απάντησε…. πρέπει να δώσουμε έμφαση στις λεπτομέρειες, εκεί κρίνονται πολλές φορές τα ματς, εμείς προσπαθούμε κάθε μέρα μέσα από τη δουλειά να πετύχουμε το καλύτερο και υπάρχει πίστη ότι θα μπορέσουμε και βαθμούς να πάρουμε και βαθμολογικά να ανέβουμε.  
Χωρίς τον Μάθιου Γκόμεζ που ένα πρόβλημα τραυματισμού θα τον αφήσει σίγουρα εκτός ενδεκάδας και με πρόβλημα τον Τάσο Βενέτη, που Παρασκευή, μετά την προπόνηση θα ξέρει ο Μ. Γρηγορίου, αν θα τον υπολογίσει (λόγω τραβήγματος στην προπόνηση της Τετάρτης), πάει με «λαβωμένη» την αμυντική γραμμή η Κέρκυρα. Βέβαια επιστρέφει και ο Ντουαλά που έλειπε για υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα της χώρας του, αλλά και εκεί ο Μιχ. Γρηγορίου δεν ξέρει κατά πόσο θα είναι σε κατάσταση να ξεκινήσει το ματς στο Αγρίνιο. Με αυτά τα δεδομένα, σίγουρο θεωρείτε ότι θα κάνει το ντεμπούτο του στη Σούπερ Λίγκα με την φανέλα της Κέρκυρας ο Σπύρος Σπίνουλας, ο κερκυραίος ακραίος αμυντικός, ενώ τη θέση του Βενέτη (εφ΄ όσον δεν είναι σε θέση να παίξει) θα πάρει ο Ιωάννου. Όσο για τον Ντουαλά υπάρχουν αρκετές λύσεις, σε συνδυασμό και με τις άλλες θέσεις των μεσοεπιθετικών που θα επιλέξει ο προπονητής της Κέρκυρας.  
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια