Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαθήματα ελληνικής βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής

Βυζαντινή Χορωδία Κέρκυρας
06 Οκτωβρίου 2016 / 11:50

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Βυζαντινή Χορωδία Κερκύρας σε συνεργασία με το Ωδείο Κερκύρας, διοργανώνουν και για το νέο σχολικό έτος 2016 - 2017 μαθήματα Ελληνικής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής.

Εκτός από τις προβλεπόμενες τάξεις, και φέτος θα λειτουργήσει ειδικό μεταπτυχιακό και μεταδιπλωματικό τμήμα για όσους ενδιαφέρονται να επεκτείνουν τις γνώσεις τους. Διδάσκων είναι  ο π. Σπυρίδων Σκορδίλης.
Τα μαθήματα παραδίδονται δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι καταβάλλουν μόνο το ποσό της εγγραφής τους στο Ωδείο. Παρέχεται Πιστοποίηση Σπουδών με αναγνωρισμένο πτυχίο.
Θα γίνει συστηματική διδασκαλία, σύμφωνα με την παράδοση των μεγάλων δασκάλων και το αναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Θα διδαχτούν οι αναλύσεις και οι έλξεις της Βυζαντινης οκτωηχίας και των κλάδων αυτής. Διδασκαλίες: ισκρατημάτων, στοιχείων τυπικού, χορωδίας. Πρακτική και συμμετοχή στο σώμα της Βυζαντινής Χορωδίας Κέρκυρας. Συμμετοχή σε λατρευτικές εκδηλώσεις, σεμινάρια ψαλτικής τέχνης, τμήμα προθεωρίας για μικρά παιδιά, παιδική χορωδία και μικτή χορωδία παραδοσιακών τραγουδιών.
 
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους για να μπορέσουν να ενταχθούν στις κατάλληλες τάξεις. Λήξη εγγραφών εξαμήνου στις 20 Οκτωβρίου. Τα μαθήματα παραδίδονται σε όλο το νησί και συγκεκριμένα:
  • Στην πόλη της Κέρκυρας, στο Ωδείο Κέρκυρας
  • Στη Λευκίμμη, στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας του Αγ. Αρσενίου
  • Στο βόρειο συγκρότημα, στη μονή Υ. Θ. Υψηλής Μαγουλάδων.
  • Στον Αγ. Ματθαίο
  • Στην Αχαράβη
  • Και όπου υπάρξει ενδιαφέρον από μικρή ομάδα μαθητών
Πληροφορίες και εγγραφές στο Ωδείο Κέρκυρας στο τηλέφωνο 26610 32791.
Σημείωση: Τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει από τις 19 Σεπτεμβρίου.