Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στον Καμμένο για Οθωνούς και Ερημίτη, ο Παυλίδης

Παυλίδης
03 Οκτωβρίου 2016 / 18:22

Mε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο συναντήθηκε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης. Επρόκειτο για προγραμματισμένη συνάντηση, κατά την οποία τέθηκε επί τάπητος το νευραλγικής σημασίας ζήτημα της στελέχωσης των Οθωνών με γιατρό.

ΑΘΗΝΑ. Μετά τις δύο άγονες προκηρύξεις, το θέμα μεταφέρθηκε από τη δικαιοδοσία του Υπουργείου Υγείας στο Υπουργείο Άμυνας. Ο αρμόδιος Υπουργός δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για τη διευθέτηση του εν λόγω θέματος. 
Τα φλέγοντα θέματα της απουσίας γιατρού στο νησί των Οθωνών και της παραμονής του ναυτικού οχυρού Αγ. Στεφάνου τέθηκαν επί τάπητος κατά την προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν χθες ο Κώστας Παυλίδης με τον Πάνο Καμμένο.
Ειδικότερα, όσον αφορά την έλλειψη γιατρού στους Οθωνούς, το θέμα έχει περάσει από τη δικαιοδοσία του Υπουργείου Υγείας στου Υπουργείου Άμυνας. Ο βουλευτής Κερκύρας τόνισε στον Π. Καμμένο την ιδιαιτερότητα του μικρού ακριτικού νησιού, το οποίο παραμένει χωρίς γιατρό από το Δεκέμβρη του 2015 , και ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση και οριστική διευθέτηση του προβλήματος.
Παράλληλα, ο κ. Παυλίδης ενημέρωσε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για το ζήτημα του ναυτικού οχυρού του Αγ. Στεφάνου, μεταφέροντας και τις αντιδράσεις που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο από την ενδεχόμενη απομάκρυνσή του.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση: "Ο βουλευτής Κέρκυρας εξήγησε ότι πρόκειται για το μοναδικό σημείο απ’ το οποίο μπορούν να ελέγχονται αποτελεσματικά τα στενά, επομένως υπάρχουν σοβαροί λόγοι εθνικής ασφάλειας που επιβάλλουν τη διατήρησή του στον υφιστάμενο χώρο, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η αλβανική κυβέρνηση ανακινεί το ζήτημα των Τσάμηδων. Από την άποψη αυτή, μετέφερε στον Πάνο Καμμένο τη θέση του για παραμονή και ενίσχυση του επιχειρησιακού ρόλου του ναυτικού οχυρού Αγ. Στεφάνου".