Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ με συντονιστή τον Γκούση συμπαρίσταται στον Διευθυντή εκπαίδευσης (Γκούση)!

ΣΥΡΙΖΑ
29 Σεπτεμβρίου 2016 / 19:48

Για νέα αντιδημοκρατική συμπεριφορά καταγγέλει τον περιφερειακό δ/ντη Εκπαίδευσης η ΕΛΜΕ και ΄κείνος, παραμένει τουλάχιστον τυπικά, συντονιστής της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, κοινοποιεί στα ΜΜΕ ανακοίνωση της Γραμματείας της Νομαρχιακής, που του συμπαραστέκεται από τις κακόβουλες επιθέσεις!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ: Την Τρίτη 26/9/2016 έληγε η ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Ενώ τα ψηφοδέλτια όλων των παρατάξεων για το ΠΥΣΔΕ είχαν κατατεθεί στη Δ/νση Β/θμιας και μετά τη λήξη της προθεσμίας οι εκπρόσωποι των παρατάξεων ενημερώθηκαν για τα ψηφοδέλτια, δε συνέβη όμως το ίδιο και με την κατάθεση των ψηφοδελτίων για το ΑΠΥΣΔΕ. Μέχρι αργά το μεσημέρι δεν είχε κατατεθεί το ψηφοδέλτιο της ΑΣΚ.
Όταν στην Περιφερειακή Διεύθυνση ο εκπρόσωπος της ΕΑΚ ζήτησε να μάθει τί γίνεται, η απάντηση από υπηρεσιακό παράγοντα ήταν πως η ώρα λήξης των υποψηφιοτήτων ήταν πριν τις 12 το βράδυ στις 26/9, κάτι όμως για το οποίο δεν είχε ενημερωθεί κανένας, πλην της κυβερνητικής παράταξης! 
Μετά από διαμαρτυρία του εκπροσώπου της ΕΑΚ στον Π Δ Εκπαίδευσης δόθηκε διαβεβαίωση ότι την επομένη το πρωί θα είχε τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση στα ψηφοδέλτια, όποιος έχει έννομο συμφέρον.
Αντ’ αυτού την επομένη 27/9 τόσο ο εκπρόσωπος της παράταξης ΕΑΚ, όσο και η πρόεδρος της ΕΛΜΕ εισέπραξαν την άρνηση υπηρεσιακών παραγόντων για το συγκεκριμένο θέμα.
Πρόκειται για πρωτοφανή αδιαφανή διαδικασία ,που διαταράσσει την εγκυρότητα των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Αποτελεί άλλο ένα βήμα στον κατήφορο αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, που μας έχει συνηθίσει τον τελευταίο καιρό η ΠΔΕ Ιονίων Νήσων και πάει πλάι-πλάι με τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Έχει τεράστιες ευθύνες το Υπουργείο και η Περιφερειακή Διεύθυνση για την "οσμή" αδιαφάνειας, που αναδύεται από την διαδικασία. 
Υ.Γ. Τα γεγονότα που καταγράφονται παραπάνω εκτυλίχτηκαν, πριν τη νέα απόφαση του Υπουργού για παράταση της ημερομηνίας υποβολής υποψηφιοτήτων για τα υπηρεσιακά συμβούλια στις 28/9. Το πρόσθετο ενδιαφέρον της απόφασης είναι ότι καταγράφεται και η ώρα λήξης κατάθεσης υποψηφιοτήτων (14:00)!! 
 
Η Γραμματεία της Νομαρχιακής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ για τα εγκαίνια στην Κεφαλονιά και τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης
 
Η νέα σχολική χρονιά που άρχισε πριν από λίγες μέρες δείχνει καθαρά μια σαφή βελτίωση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, όπου εκτός από την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, η οποία εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς, έχουμε και θεσμικές αλλαγές σε όλους τους τύπους σχολείων, από το νηπιαγωγείο έως το Πανεπιστήμιο. Αλλαγές στην κατεύθυνση ενός δημοκρατικού και ποιοτικού σχολείου, που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, ενώ θα λειτουργεί αντισταθμιστικά απέναντι στις ευαίσθητες και αδύνατες κοινωνικές ομάδες. 
Απέναντι σε αυτή την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας, βλέπουμε μια αντιπολίτευση που αδυνατεί να σταθεί με ουσιαστικά επιχειρήματα αλλά προσπαθεί να αναδείξει μικροπροβλήματα ως σημαντικά ζητήματα η να δημιουργήσει με τεχνητό τρόπο θέματα.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η προσπάθεια της ΛΑΕ να αναδείξει ως μείζον θέμα επεισόδιο στα εγκαίνια σε σχολικό συγκρότημα στην Κεφαλονιά και καταγγέλλει τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, την Κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ. 
Η προσπάθεια αυτή θα πέσει στο κενό. 
Επικροτούμε κάθε πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας για τη βελτίωση των υποδομών και τη λειτουργία της εκπαίδευσης.
Ταυτόχρονα είμαστεαλληλέγγυοι στην προσπάθεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων να αντιμετωπίσει τις κακόβουλες πολιτικές επιθέσεις που δέχεται και στηρίζουμε την πολιτική της για αναβάθμιση της εκπαίδευσης στον τόπο μας.