Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων σχεδιάζουν οι καθαρίστριες στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
29 Σεπτεμβρίου 2016 / 15:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επανέρχονται στα αιτήματά τους για μόνιμη εργασία και για απομάκρυνση των εργολάβων, οι καθαρίστριες του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Μέχρι σήμερα οι 33 εργαζόμενοι & εργαζόμενες στην εταιρεία JCB Security & Facility SA βρίσκονται υπό το καθεστώς ατομικών συμβάσεων μίσθωσης έργου, οι οποίες προβλέπουν πεπερασμένη διάρκεια, χωρίς δέσμευση για ανανέωση. Η διάρκεια της σύμβασης μπορεί και να περιορίζεται αν δεν επαρκούν οι πιστώσεις,
Αυτό σημαίνει ότι δεν δικαιούνται 13ο & 14ο μισθό, ενώ στην πράξη απαγορεύεται η άδεια ασθένειας κι η εγκυμοσύνη, αν και η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των εργαζομένων είναι γυναίκες (μόνο οι 4 είναι άνδρες). 
Με την επίσχεση εργασίας που πραγματοποίησαν στις 20 Σεπτεμβρίου κατάφεραν να πληρωθούν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα. Όμως το βασικό πρόβλημα παραμένει: «Η υπομονή μας εξαντλήθηκε, η αναμονή κι η ανοχή δεν οδηγούν πουθενά»
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενες στο Συνεργείο Καθαρισμού του Νοσοκομείου, «Μόνο με την κλιμάκωση του αγώνα μας θα έχουμε κατακτήσεις. Απαιτούμε:
-Έξω οι εργολάβοι απ΄τα Νοσοκομεία
-Όχι στη σκλαβιά των ατομικών συμβάσεων-μονιμοποίηση των συναδέλφων εργολαβικών, επικουρικώνκλπ-μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις σημερινές ανάγκες
-Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα  
-Καμιά ανοχή στην απλήρωτη δουλειά- Να πληρώνονται άμεσα όλα τα δεδουλευμένα».