Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παίρνει τα μέτρα του ο Δήμος Παξών για τους σεισμούς

Περιφερειακό Συμβούλιο
29 Σεπτεμβρίου 2016 / 10:06

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Κέρκυρα, την προηγούμενη εβδομάδα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ι.Ν,

με θέμα «Παρουσίαση του σεναρίου έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σεισμού και έκτακτων αναγκών», έλαβε μέρος ο Δήμος Παξών.
Σκοπός της συζήτησης ήταν τόσο η ετοιμότητα σε περίπτωση σεισμού όσο και η αντιμετώπιση των συνεπειών σε εκδήλωση σεισμού, πυρκαγιάς καθώς και ο απολογισμός – κωδικοποίηση των ενεργειών και των δράσεων από τον πρόσφατο σεισμό της Λευκάδας.
Παρόντες μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) κ. Ευθ. Λέκκας που παρουσίασε την σεισμική κατάσταση στα Ιόνια Νησιά και μέτρα για την αντισεισμική θωράκιση της πιο ευαίσθητης περιοχής της Ελλάδος, όπως την χαρακτήρισε ο Δ/της Πολιτικής Προστασίας της Α.Δ Πελ/σου, Δυτ. Ελλάδος & Ιονίων Νήσων κ. Δ. Κατσαρός, που παρουσίασε τους βασικούς άξονες και την εφαρμογή των εγκυκλίων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των σεισμών, ο κ . Ευθ. Γεωργακόπουλος Περιφερειακός Δ/της της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων και ο Υπ/ντης Αστυνομικής Δ/σης Κέρκυρας κ. Γ. Σταυρακάκης, οι οποίοι δήλωσαν την ετοιμότητα των υπηρεσιών τους αναφορικά με τα έκτακτα φαινόμενα ενώ η Αντ/χης Ιονίων Νήσων Ν. Πανδή έκανε λόγο για την αγαστή συνεργασία μεταξύ των φορέων.
Τέλος, προτάθηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Θ. Γαλιαστάτο και έγινε αποδεκτή από όλους, η διενέργεια ασκήσεων ετοιμότητας σε όλα τα νησιά του Ιονίου.
Ο Δήμος Παξών εκπροσωπήθηκε από τον Δημ. Σύμβουλο κ. Γ. Λύχνο, που έθεσε το ζήτημα της αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών στα σχολεία των Παξών και διαβεβαιώθηκε από τον κ. Γεωργακόπουλο, ότι θα διεξαχθούν ασκήσεις ετοιμότητας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την εκπαίδευση μαθητών – δασκάλων και γονέων στο νησί.
Στο περιθώριο της συνεδρίασης αυτής διεξήχθη συζήτηση σχετική με το Νέο ΕΣΠΑ και τις ανάγκες του Δήμου Παξών.