Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας ζητά το Εργατικό Κέντρο για το ξενοδοχείο ΠΑΡΚ

Ξενοδοχοϋπάλληλοι
28 Σεπτεμβρίου 2016 / 11:32

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ως παράνομες και αντεργατικές καταγγέλλει και πάλι το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας τις πρακτικές της διεύθυνσης του ξενοδοχείου Ionian Group Park Hotel.

Ο λόγος της νέας ανακοίνωσης είναι η πρόθεση της διεύθυνσης να συνάψει ατομικές συμβάσεις εργασίας με τους εργαζομένους. Όπως αναφέρει το κείμενο του Εργατικού Κέντρου οι ατομικές αυτές συμβάσεις «στην πράξη καταστρατηγούν όχι μόνο την ισχύουσα Κλαδική Σύμβαση των Ξενοδοχοϋπαλλήλων αλλά και κάθε έννοια δημοκρατικών σχέσεων εργασίας μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη εφαρμόζοντας καταπιεστικές και εξουθενωτικές μεθόδους που παραβιάζουν κάθε έννοια νομιμότητας. Στην ουσία θέλουν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους τους σε σκλάβους, οι οποίοι θα διατίθενται κατά τη βούληση του εργοδότη, σε οποιαδήποτε βάρδια, σε οποιαδήποτε ειδικότητα, σε οποιοδήποτε τμήμα,  ακόμα και σε οποιοδήποτε υποκατάστημα κρίνεται ότι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της επιχείρησης.  Συν τοις άλλοις, η επιχείρηση έχει προσλάβει πλέον και ειδικούς επιστάτες για να παρακολουθούν το προσωπικό και να ενημερώνουν τη διοίκηση για τις αποδόσεις τους
Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, συμπαραστέκεται έμπρακτα και αμέριστα στους συναδέλφους εργαζόμενους του ΠΑΡΚ που συνεχίζουν να βιώνουν αυτήν την εργασιακή ζούγκλα και ζητάμε για μία ακόμη φορά την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας».