Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Nordic Walking στην Κέρκυρα

Αθλητισμός
28 Σεπτεμβρίου 2016 / 11:24

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Nordic Walking είναι ένας τρόπος ολοκληρωτικού βαδίσματος, ο οποίος ασκεί ολόκληρο το σώμα και απευθύνετα σε αθλητές και μη,

καθώς είναι μια άριστη άσκηση για τη φυσική κατάσταση. Γίνεται με τη βοήθεια 2 μπατον, όπως αυτά του σκι.
Η εισαγωγή στην τεχνική του Nordic Walking στην Κέρκυρα θα γίνει στις 15 και 16 Οκτωβρίου, με στόχο τη γνωριμία με το αντικείμενο, τη θεωρητική προσέγγιση, την εξοικείωση με τον εξοπλισμό και με τα βασικά χαρακτηριστικά της τεχνικής!
 
Το πρόγραμμα
Σάββατο 15 Οκτωβρίου (διάρκεια 2 ώρες) - Πρωινό τμήμα 10:30 – 12:30. Απογευματινό τμήμα 16:30 – 18:30
Κυριακή 16 Οκτωβρίου (διάρκεια 2 ώρες) Πρωινό τμήμα 10:30 – 12:30. Απογευματινό τμήμα 16:30 – 18:30
Μέρη προπονήσεων: Mon Repos & Κομπίτσι.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική προσέγγιση, πλούσιο ασκησιολόγιο από διατατικές και δυναμικές ασκήσεις με τα μπατόν, όπως και ασκήσεις ευκινησίας, ορθοσωμίας και ισορροπίας! Οι προπονήσεις απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν έναν εναλλακτικό και ασφαλή τρόπο άσκησης, σε άντρες και γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας και φυσικής κατάστασης!
 
Τα οφέλη
Το Nordic Walking, είναι μια αερόβια, δυναμική φυσική δραστηριότητα που ενισχύει τη σωματική δύναμη και αντοχή με πλήθος ωφέλειες για την υγεία. Τονώνει και δυναμώνει το μυϊκό σύστημα προστατεύοντας ταυτόχρονα τις αρθρώσεις από τους κραδασμούς και τις επιβαρύνσεις. Βασίζεται στη σωστή βιομηχανική κίνηση του βαδίσματος και προσδίδει στον αθλούμενο σωστή στάση και κίνηση στην καθημερινότητα, ισορροπία, αρμονία, δυναμικότητα και απόλυτο έλεγχο στη συγχρονισμένη κίνηση των άνω και κάτω άκρων.
Στην Ευρώπη το Nordic Walking είναι ήδη δημοφιλές και χρησιμοποιείται ως συμπληρωματική προπόνηση για άλλα αθλήματα, καθώς ενδυναμώνει συμμετρικά το μυϊκό σύστημα.
Για επιπλέον πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κα Βίκη Παγγέα (6974 138297), e-mail: [email protected].