Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τετάρτη 28/9 στις 17:00 στο γήπεδο της ΕΠΣΚ στο Κανόνι το κερκυραϊκό σούπερ καπ

ΕΠΣΚ
27 Σεπτεμβρίου 2016 / 19:22
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο αγώνας αυτός ο οποίος από τη διοργανώτρια παίρνει πανηγυρικό χαρακτήρα, έχει σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα (εκεί πηγαίνουν όλα τα έσοδα) που κατατίθενται στο ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΠΣΚ και σκοπός είναι να βοηθηθούν άνθρωποι του ποδοσφαίρου που έχουν ανάγκες.

Ορίστηκε και θα γίνει Τετάρτη 28/9 με ώρα έναρξης 17:00 και φυσικά η έκκληση στον κόσμο δεν είναι απλά να πάει στο γήπεδο, αλλά να πάρει μια πρόσκληση και να βοηθήσει το σκοπό για τον οποίο γίνεται. Άλλωστε εκεί είναι η επιτυχία και όχι στο νικητής που θα επιδιώξουν και τα δυο σωματεία να πετύχουν. Βέβαια ο Αστέρας με τις υποχρεώσεις στη Γ΄ Εθνική και με πρόσφατο τον τραυματισμό του Γ. Γαρδικιώτη, ίσως να παρατάξει πολλούς αναπληρωματικούς παίκτες, ενώ ο Κρόνος που κυνηγάει τρία τρόπαια φέτος (Κύπελλο Αλληλεγγύης, πρωτάθλημα και κύπελλο ΕΠΣΚ), θέλει τον τίτλο και θα προσπαθήσει να το πετύχει. 
 
Γοήτρου
 
Και οι δυο ομάδες θέλουν τη νίκη και το τρόπαιο, περισσότερο για το πρεστίζ και λόγω εντοπιότητας, ο Κρόνος θα παραταχθεί πλήρης, ο τεχνικός Γιάννης Καλούδης θα έχει τη δυνατότητα να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Από την άλλη ο Σάββας Σιδερόπουλος, σκέφτεται να αφήσει κάποιους «βασικούς» ποδοσφαιριστές εκτός αγώνα, αφού το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής είναι προτεραιότητα για την ομάδα του Πετριτή και την κούραση και πιθανόν κάποιο τραυματισμό θέλει να αποφύγει ο τεχνικός του Αστέρα. 
Για τον αγώνα ορίστηκε διαιτητής ο Νίκος Πουλημάς, έχοντας βοηθούς τους Χάρη Σκορδίλη και Θωμά Βλάσση, ενώ 4ος θα είναι ο Κ. Τόμπρος. 
Η τηλεόραση του Start τα τελευταία χρόνια μετέδιδε ζωντανά το ματς, δεν θα το καλύψει φέτος, αφού σύμφωνα με ανακοίνωσή της, έγκαιρα ζήτησε άδεια (όπως απαίτησε η διοργανώτρια), αλλά η απάντηση ήταν καταφατική, μόνο εφ΄ όσον δοθούν χρήματα για τη μετάδοση. Βέβαια αυτό δεν είναι σύνηθες, δεν μπορεί ένα κανάλι της Περιφέρειας να πληρώσει για να δείξει ένα ματς ερασιτεχνικών ομάδων και η τηλεόραση του Start ενημέρωσε ότι δεν θα καλύψει το ματς. 
 
Η ανακοίνωση της ΕΠΣΚ για την τηλεοπτική κάλυψη
 
Στην ανακοίνωση της ΕΠΣΚ για το θέμα, διευκρινίζονται μεταξύ των άλλων: "Η Ε.Π.Σ Κέρκυρας με έγγραφό της απάντησε ότι για την παροχή αυτή (σ.σ. την τηλεοπτική κάλυψη) και προκειμένου να επιτευχθεί ο φιλανθρωπικός σκοπός του αγώνα θα πρέπει να καταβληθεί στο Ταμείο Αλληλεγγύης το ποσό των 500 ευρώ, το οποίο θα διανεμηθεί σε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές οι οποίοι αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμού και υπέβαλαν αίτημα οικονομικής στήριξης. Η Ε.Π.Σ Κέρκυρας εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός της μη ανταπόκρισης του τηλεοπτικού σταθμού και την απόφασή του να μη στηρίξει την προσπάθεια για την ενίσχυση κερκυραίων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, σε μια στιγμή που απευθύνει ένα προσκλητήριο στην τοπική κοινωνία να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια.".
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια