Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι αξιωματικοί της φρεγάτας Admiral Grigorovich στο Δημαρχείο

Ρώσικη φρεγάτα
27 Σεπτεμβρίου 2016 / 13:29

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο, επισκέφθηκαν την Τρίτη το πρωί ο Διοικητής μοίρας, ο Κυβερνήτης και οι επιτελείς της φρεγάτας Admiral Grigorovich, του Πολεμικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας που βρίσκεται στην Κέρκυρα για τις εκδηλώσεις της Ρωσικής Εβδομάδας.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, η ρωσική εβδομάδα (η 15η στη σειρά) αποτελεί πλέον θεσμό στην Κέρκυρα. Εφέτος δε,  αποκτά πρόσθετη σημασία καθώς συμπίπτει με τις εκδηλώσεις του Έτους Φιλίας Ελλάδας Ρωσίας και τα 1.000 χρόνια από τη ρωσική παρουσία στον Άγιον Όρος. «Υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά τη ρωσική αντιπροσωπεία» είπε ο Δήμαρχος «και ευχόμαστε καλή παραμονή στην Κέρκυρα».
O Διοικητής μοίρας των φρεγατών του στόλου της Μαύρης Θάλασσας εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία τους στην Κέρκυρα, καθώς και για το γεγονός πως οι Κερκυραίοι αναγνωρίζουν το έργο του ναυάρχου Ουσακώφ προς τιμήν του οποίου έχει ανεγερθεί μνημείο.
Ο Κυβερνήτης της φρεγάτας κάλεσε τους Κερκυραίους να επισκεφθούν τη φρεγάτα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, και να παρακολουθήσουν  τη συναυλία που θα δοθεί την Πέμπτη το απόγευμα στην Πλακάδα του Αγίου.
Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο στρατιωτικός ακόλουθος της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα,  ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Θεόδωρος Γραμμένος και ο πρόξενος της Ρωσίας στην Κέρκυρα Νίκος Κανούλας.