Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Park απολύει τους συνδικαλιστές, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

Ξενοδοχοϋπάλληλοι
19 Σεπτεμβρίου 2016 / 18:57

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για παράνομες και αντεργατικές πρακτικές καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας τη διεύθυνση του ξενοδοχείου IONIAN GROUP PARK HOTEL.

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο αναφέρει: «Σαν να μην έφτανε η σωρεία παραβιάσεων των όρων της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του κλάδου από την πλευρά της Διοίκησης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και σαν να μην έφταναν τα πρόστιμα που επεβλήθησαν κατόπιν ελέγχων στο ξενοδοχείο, οι αυθαιρεσίες των εργοδοτών συνεχίζονται με διαφορετικό τρόπο. Τώρα η επιχείρηση προσπαθεί με πρόωρες, παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις των συνδικαλιστών εργαζομένων της να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους ώστε να μπορέσει να περάσει ατομικές συμβάσεις εργασίας, με σαφώς χειρότερους φυσικά όρους εργασίας από τους ισχύοντες. Το ξενοδοχείο ΠΑΡΚ θέλει να καταργήσει όλα τα συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από τον Ν. 1264/82 και να μετατρέψει την αγορά εργασίας σε ζούγκλα.
Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους εργαζόμενους του ΠΑΡΚ που συνεχίζουν να υπόκεινται αντεργατικές και παράνομες πρακτικές και δηλώνει ότι θα συνεχίζει να τους στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις».