Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πιέζουν οι εργαζόμενοι την εργοδοσία του Χανδρή

Ξενοδοχοϋπάλληλοι
12 Σεπτεμβρίου 2016 / 16:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η στάση εργασίας των εργαζομένων στα ξενοδοχεία Χανδρή με αίτημα την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ανεξάρτητα απ΄την όποια εξέλιξη προκύψει στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και το πρόσωπο του εργοδότη.

Κατά την διάρκεια της στάσης πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου  Ξενοδοχοϋπαλλήλων όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε η οργάνωση του αγώνα για την στήριξη των εργαζομένων στα ΧΑΝΔΡΗ, καθώς και το πρόγραμμα των δράσεων των ξενοδοχοϋπαλλήλων προς αυτή την κατεύθυνση.
Αποφασίστηκε να τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάζει τη Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου το θέμα της προστασίας (σε κάθε περίπτωση) των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ΧΑΝΔΡΗ .
Επιπλέον αποφασίστηκε να επιμείνει ο Σύνδεσμος στην πρόταση του στην συνάντηση με την επιχείρηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 και να ζητήσει την έμπρακτη και επίσημη αποδοχή της πρότασης απ την επιχείρηση.
Τέλος αποφασίστηκε ότι σε περίπτωση απόρριψης απ την εταιρεία των προτάσεων των εργαζομένων, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Με αφορμή την κινητοποίηση και συγκέντρωση ιδιωτικής ασφάλειας και αστυνομικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή της συγκέντρωσης των ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας με ανακοίνωσή του καταγγέλλει, τόσο την επιχείρηση για τον τρόπο αντιμετώπισης των εργαζομένων της, «όσο και την στάση των αστυνομικών αρχών να αντιμετωπίσουν τους εργαζόμενους ως κοινούς εγκληματίες.
Η εργατική τάξη πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματα της απ την στάση αυτή της εργοδοσίας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που από κοινού στοχεύουν στο τσάκισμα κάθε δικαιώματος και ελευθερίας των εργαζομένων».