Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποχή της παράταξης Σπύρου από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Ζάκυνθος
10 Σεπτεμβρίου 2016 / 19:18

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Για απαξίωση της Ζακύνθου και του θεσμού της Περιφέρειας από τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο έκανε λόγο η παράταξη του Σπ. Σπύρου , η οποία απέχει από τη συνεδρίαση του συμβουλίου το Σαββατοκύριακο.

Η δήλωση του περιφερειακού συμβούλου του συνδυασμού “Νέα Ιόνιος Πολιτεία” Γιώργου Στασινόπουλου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μετά την πλήρη απαξίωση του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τις συνεχείς ακυρώσεις, αναβολές και τη μη έγκυρη ενημέρωση των Περιφερειακών Συμβούλων, ο Περιφερειάρχης ξαναχτυπά, με τον ορισμό της συνεδρίασης του Συμβουλίου, αντί για την αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας στο Διοικητήριο Ζακύνθου, στα σαλόνια Ξενοδοχείου μακριά από το κέντρο της πόλης».

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος σχολιάζοντας την απόφαση της μείζονος μειοψηφίας να μην παραστεί στη συνεδρίαση του Π.Σ. δήλωσε:
 
«Με λυπεί η στάση της μείζονος μειοψηφίας η οποία με την πρόφαση της μετάθεσης της ημερομηνίας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν συμμετέχει στη συνεδρίαση.
Αυτό συνιστά ευτελισμό και περιφρόνηση όχι μόνο του θεσμικού τους ρόλου αλλά και του λαού της Ζακύνθου.
Έχουν καταθέσει θέματα προς συζήτηση στο Σώμα, δημιουργούν εντυπώσεις, αλλά δεν παρευρίσκονται εδώ, αποδεικνύοντας ότι επί της ουσίας δεν ενδιαφέρονται.
Αυτό είναι πολιτικαντισμός, πολιτική αγυρτεία και δείχνει ότι ο κ. Σπύρου και η παράταξή του δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από το παρελθόν».