Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα Πλατανιάς 0-1

Κέρκυρα-Πλατανιάς
10 Σεπτεμβρίου 2016 / 17:58
Σπύρος Πίκουλας

Με εντός έδρας ήττα από τον Πλατανιά συνόδευσε την επιστροφή της στην ανώτατη επαγγελματική κατηγορία η Κέρκυρα, καθώς η ομάδα των Χανίων πέρασε με 1-0 από το νησί των Φαιάκων, στον εναρκτήριο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος.

Δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα ο ΑΟΚ Κέρκυρα, αφού στην πρεμιέρα έχασε από τον Πλατανιά με 0-1. Με γκολ του Γιακουμάκη στο 11' η ομάδα της Κρήτης πήρε το τρίποντο από μια Κέρκυρα που ήταν μέτρια.
Στο αα΄ μέρος ο Πλατανιάς «πατούσε» καλύτερα στο γήπεδο, στην πρώτη του φάση ευτύχησε να προηγηθεί με κοντινό πλασέ ου Γιακουμάκη και στη συνέχεια κράτησε, σχετικά εύκολα το σκορ ως το τέλος. Στην επανάληψη η Κέρκυρα προσπάθησε, με κάποιες αλλαγές του Μ. Γρηγορίου, έκανε 2-3 καλές ευκαιρίες, αλλά ως εκεί.
Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος
Βοηθοί: Κυριάκος Μερκενίδης, Ιωάννης Καραγκιζόπουλος
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Βενέτης, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Ναζίμ (46' Ντουαλά), Σιόντης, Επστάιν, Ζορμπάς (75' Γεωργακόπουλος), Κόντος (68' Γεωργίου), Τουράμ.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Μπανανά, Καρυπίδης, Αποστολόπουλος, Σκαρντοβέλι, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς, Τσουράκης (64' Ντεβέσα), Μενδρινός (77' Κάργας), Γιακουμάκης, Μανούσος (90'+2' Ντίνας).
 
Στη συνέντευξη τύπου μετά το ματς ο τεχνικός του Πλατανιά Γ. Παράσχος είπε ότι ήταν ένα ματς που στο τέλος θα μπορούσε η Κέρκυρα να πάρει βαθμό, είναι ευχαριστημένος από την ομάδα του και τη νίκη, ευχήθηκε δε καλή συνέχεια.
Ο Μ. Γρηγορίου είπε πως ήταν άσχημο το ξεκίνημα, όμως  πρέπει ο ΑΟΚΚ να επικεντρωθεί στο επόμενο εντός έδρας ματς με την Λάρισα, ενώ χαρακτήρισε άδικο το τελικό αποτέλεσμα για την ομάδα του νησιού.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Σταμάτη Καταπόδη

Οι Κρήτες ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και είχαν άλλες δύο καλές στιγμές, με τον Γιακουμάκη στο 15΄ και τον Μανούσο στο 21΄, απέναντι σε μια Κέρκυρα που απείλησε μόλις στο 41ο λεπτό, όταν ο Σωτηρίου είπε «όχι» στον Επστάιν.Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους, αλλά τότε ήταν η ώρα του τερματοφύλακα του Πλατανιά, που ήταν σταθερός και αποτελεσματικός αποκρούοντας το σουτ του Κόντου (51΄), κι ενώ στο 47΄ το σουτ του Βάντερσον πέρασε μόλις άουτ, στις δύο καλύτερες στιγμές του β΄ 45λεπτου.υ β΄ 45λεπτου.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια