Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τέλη Σεπτεμβρίου πάλι στο Τεμπλόνι η Εισαγγελέας

Τεμπλόνι
08 Σεπτεμβρίου 2016 / 15:50

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξανάπιασαν την ιστορία από εκεί που την είχαν αφήσει στις αρχές του περασμένου Ιουλίου με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μ. Τατάκη οι περίοικοι του Τεμπλονίου, όταν είχαν συμφωνήσει στην παροχή μιας δίμηνης «προθεσμίας» προκειμένου να εκτονωθεί με κάποιο τρόπο η εκρηκτική συσσώρευση σκουπιδιών.

Έχει πλέον περάσει μια εβδομάδα από την εκπνοή της προθεσμίας και οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε κινητικότητα. Έχουν στείλει επανειλημμένα μηνύματα προς τον Δήμο να μην ετοιμάζει το δεματοποιητή, ούτε και κανένα άλλο σχέδιο μελλοντικής διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή τους. 
Η Επιτροπή Αγώνα που συγκροτήθηκε πρόσφατα με μέλημα το σχεδιασμό και την οργάνωση κινητοποιήσεων δεν αποτελείται μόνο από τον Εξωραϊστικό Τεμπλονίου, αλλά από συνολικά επτά άτομα τοπικών συμβουλίων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής της Μέσης. Συναντήθηκαν σήμερα το πρωί με την Εισαγγελέα, και την ενημέρωσαν δια ζώσης για την απόφασή τους να αντισταθούν με κάθε τρόπο στην εγκατάσταση της συστοιχίας του δεματοποιητή. Παρακολουθούν με προσοχή τις εργασίες και δεν θα επιτρέψουν να μπει στο ΧΥΤΑ εργολάβος για το δεματοποιητή. «Μόνο τα απορριμματοφόρα θα μπαίνουν, για εναπόθεση σκουπιδιών» είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Τεμπλονίου Μάγδα Παπανικολοπούλου στο enimerosi.com.
Η Εισαγγελέας, η οποία ήταν ενήμερη για την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς παρακολουθεί με συνέπεια τη σχετική ειδησεογραφία από τις τοπικές εφημερίδες και τα κανάλια δεσμεύθηκε ότι θα επισκεφθεί και πάλι το ΧΥΤΑ μετά τις 20 Σεπτεμβρίου.