Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μόνον πρωτάθλημα βλέπουν φέτος στη Λευκίμμη

25 Αυγούστου 2016 / 18:57
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Αν αφήσουμε έξω τις δυο ομάδες της πόλης, ΑΟ Κέρκυρα και Όλυμπο που έχουν πολύ περισσότερες παρουσίες σε Εθνικά πρωταθλήματα και κατακτήσεις τοπικών τίτλων, η ΑΕ Λευκίμμης είναι η πρώτη εκτός πόλη ομάδα με τίτλους και παρουσία στη Δ΄ Εθνική.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια περιοχή ποδοσφαιρομάνα που έχει βάλει πλώρη για την κατάκτηση φέτος του πρωταθλήματος, αν και θα έχει αντίπαλο έναν εξαιρετικό Κρόνο που μοιράζει τις πιθανότητες για την ομάδα που θα είναι πρωταθλήτρια τον Απρίλη 2017 και θα έχει κερδίσει την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.
Φέτος η Λευκίμμη έκανε μια πολύ σημαντική κίνηση στις αρχές του καλοκαιριού, απέκτησε μια πολύ δυνατή διοίκηση, με Σπ. Μάστορα (τραμπούκο) και Σ. Χρυσικόπουλο (Γέγιο) να ηγούνται ενός σχήματος από έμπειρους στο ποδόσφαιρο και καταξιωμένους ανθρώπους της περιοχής, με στόχο να επιστρέψει η ΑΕΛ σε Εθνικό πρωτάθλημα και αυτό μπορεί αν το κάνει μόνο αν είναι πρωταθλήτρια στην Α1 της ΕΠΣΚ. 
Πρώτο μέλημα του νέου Δ.Σ. η βελτίωση του εγκαταλειμμένου από το Δήμο γηπέδου. Πολλά χρήματα δαπανήθηκαν, πολλή προσωπική εργασία από διοίκηση και φίλους της ομάδας, με ένα αποτέλεσμα που θα το ζήλευαν πολλές επαγγελματικές ομάδες. Αποδυτήρια lux με σάουνα, φυσικοθεραπευτήριο, καταψύκτες, δερμάτινα καθίσματα, που δίνουν στον ποδοσφαιριστή όλες τις ανέσεις και τη σιγουριά ότι είναι δίπλα του η ομάδα σε όλα. 
Από κει και πέρα φρόντισαν να συνεχίσουν την συνεργασία με τον προπονητή Γιάννη Σφακιανάκη, ο οποίος ήταν ήδη από το Δεκέμβρη του 2015 στην ομάδα και πήραν τον καλύτερο Κερκυραίο γυμναστή-προπονητή τον Φίλιππο Τάντη, που είναι εγγύηση για κάθε ομάδα, παράλληλα δε πήραν τη λίστα με τις ανάγκες και ξεκίνησε ο προγραμματισμός να ενισχυθεί η ομάδα. 
Έκαναν εντυπωσιακές κινήσεις με τέσσερις ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει και Α΄ Εθνική, το μεγάλο όνομα τον Αραπαντζή με θητεία στον ΠΑΟΚ, τον Βιτουλαδίτη με συμμετοχές με τη φανέλα του ΑΟ Κέρκυρα, τον Μπονέρη (Πανσερραϊκός) και τον Θεοδωράκη (Πανθρακικός). Παράλληλα εκτός Κέρκυρας είχαν ακόμη την επιλογή του Πανταζή ενός πολύ δυνατού αμυντικού χαφ και από το νησί πήραν τον Αλ. Μυρίλλα, ένα πολυεργαλείο για κάθε προπονητή και τον καλύτερο τερματοφύλακα της περσινής περιόδου τον Ανδρέα Βάρελη. Αν σε αυτούς προσθέσει κανείς παίκτες με θητεία σε Δ΄ και Γ΄ Εθνική (Τ. Τσεβανέδης, Δ. Ίσερης, Ι. Βασιλάκης, Αν. Ίσερης, Ε. Κουρής), καταλαβαίνει κανείς ότι έχει πολύ καλό έμψυχο υλικό η ομάδα και το προπονητικό δίδυμο Σφακιανάκη - Τάντη μπορεί να δουλέψει με πολλές επιλογές. 
 
Θα κάνουμε το παν για να είμαστε πρωταθλητές
 
Ο τεχνικός της ομάδας της ΑΕΛ Γιάννης Σφακιανάκης αποκλειστικά για την Ενημέρωση μας μίλησε χθες και στην ερώτηση πως είναι φέτος η ομάδα, που την έχει από το ξεκίνημα της σεζόν μας ανέφερε ότι… « οι παίκτες είναι όλοι πολύ σοβαροί και πειθαρχημένοι, είναι παρόντες στις προπονήσεις και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Θέλουν, όπως η διοίκηση και ο κόσμος να είναι πρωταθλητές στο τέλος της περιόδου και το δείχνουν με την καθημερινή τους προσπάθεια στις προπονήσεις και τα φιλικά ματς». 
Για το θέμα της προετοιμασίας μας είπε ότι… «μπήκαμε στην 4η βδομάδα, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την προσπάθεια και αυτά που βλέπουμε. Η συμμετοχή των παικτών είναι καθολική, έχουμε 24 ποδοσφαιριστές και τέσσερις νεαρούς από την παιδική ομάδα που είναι παρόντες. Βέβαια δυο παίκτες δεν θα συνεχίσουν, οι Γιάννης Νικολόπουλος και Νίκος Πλασκασοβίτης, γιατί πέτυχαν στις εισαγωγικές και πάνε για σπουδές. Είμαστε όμως πλήρεις με το υπάρχον υλικό, αυτή τη στιγμή Κουρής και Ίσερης έχουν μικροπροβλήματα τραυματισμών σε 3-4 μέρες θα είναι έτοιμοι ». 
Για την καλή εμφάνιση και τη νίκη 3-0 επί της Κ-20 του ΑΟΚΚ (σκόρερ οι Αραμπατζής 25΄, Δ. Ίσερης 40΄ και Τεβανέδης στο 80΄), υπογράμμισε… « είδαμε αυτά που θέλαμε σε ένα δυνατό ματς, δεν μετράει το αποτέλεσμα. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, μπαίνουν τακτικά στις σκέψεις μας και αυτό είναι θετικό. Τα φιλικά γίνονται γι αυτό το λόγο». 
Ρωτήσαμε αν η ομάδα έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο και άλλης μεταγραφής και μας διευκρίνισε… «ως το τέλος του μήνα έχουμε δυο φιλικά, το Σάββατο στα Γιάννινα με τον Βελισσάριο και την Τετάρτη 31/8 στο γήπεδο της ΕΠΣΚ με τον Αστέρα Πετριτή. Μετά από τα δυο αυτά ματς θα δούμε αν θα χρειαστούμε κάποια προσθήκη.
Σταθήκαμε στις επιλογές των ποδοσφαιριστών που απέκτησε η ομάδα και έσταζε μέλι λέγοντας… «ο Αραπαντζής είναι πραγματικός ηγέτης, επαγγελματίας με τα όλα του, παράδειγμα για τα παιδιά εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, η ποδοσφαιρική του αξία μεγάλη. ‘Έδωσε ώθηση στους νέους, άψογος σαν χαρακτήρας. Εξαιρετικοί είναι και οι άλλοι παίκτες που αποκτήσαμε εκτός Κέρκυρας, «επαγγελματίες» σε όλα τους, συμπεριφορές, προπόνηση κλπ, μιλάμε για Μπονέρη, Πανταζή και Θεοδωράκη. Ο τελευταίος που αποκτήθηκε πριν λίγες μέρες, είναι λίγο πίσω από φυσική κατάσταση, θα είναι έτοιμος σε δυο βδομάδες. Για τους δικούς μας Βάρελη, Βιτουλαδίτη, Μυρίλλα τι να πω, όλοι ξέρουν την μεγάλη ποδοσφαιρική τους αξία».
Για το αν η ομάδα του είναι φαβορί για τον τίτλο και ποιες άλλες ομάδες υπολογίζει μας είπε… «νομίζω ότι εμείς και ο Κρόνος θα παλέψουμε, θα τα δώσουμε όλα για να είμαστε εμείς οι πρωταθλητές, το θέλουμε όλοι. Από κει και πέρα μόνο ο Κρόνος έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει, υπάρχουν βέβαια και 5-6 ομάδες υπολογίσιμες που μπορεί να κάνουν τη ζημιά, κόβοντας βαθμούς από τα φαβορί, αλλά όχι να διεκδικήσουν πρωτάθλημα».
Τέλος ο Γιάννης Σφακιανάκης μας είπε ότι θέλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα το Δ.Σ. γιατί έχει αλλάξει την ΑΕΛ, τους ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του, υλοποίησαν ότι υποσχέθηκαν, εγκαταστάσεις, αποδυτήρια, μεταγραφές. Υπόσχεση ότι προπονητές και παίκτες θα κάνουν τα πάντα για να δικαιώσουν διοίκηση και κόσμο που είναι δίπλα τους και μάλιστα θέλει τους φιλάθλους και φέτος δίπλα στην ΑΕΛ για να επιτευχθεί ο στόχος του τίτλου και της ανόδου.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια