Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Πειραγμένη» η ταμειακή στο αναψυκτήριο

Φοροδιαφυγή
25 Αυγούστου 2016 / 10:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν έμεινε για πολύ, κρυμμένο το «μυστικό» ενός επιτήδειου ιδιοκτήτη αναψυκτηρίου στην Κέρκυρα

και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ, ο οποίος είχε «πειράξει» την ταμειακή του μηχανή, την οποία είχε ρυθμίσει ώστε να κόβει και εικονικές αποδείξεις, κλέβοντας συστηματικά το Δημόσιο και ο οποίος έπεσε στα χέρια της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μετά από έλεγχο της υπηρεσίας.
Ο εν λόγω επιτηδευματίας είχε στήσει την «hi-tech» απάτη, όπου με ειδικό λογισμικό παρενέβαινε στο σύστημα της ταμειακής μηχανής με αποτέλεσμα κάποιες αποδείξεις να κόβονται κανονικά και κάποιες άλλες, χωρίς την ένδειξη της ταμειακής μηχανής (κωδικός Ζ).
Σε έλεγχο που έκανε η ΓΓΔΕ στην επιχείρηση εντόπισε τον παράνομο μηχανισμό και διαπίστωσε πως με τον τρόπο αυτό δεν κοπήκαν εκείνη την ημέρα περίπου 100 αποδείξεις.
Άμεσα στην επιχείρηση μπήκε 48ωρο λουκέτο και επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ για παράκαμψη της διαδικασίας της ταμειακής μηχανής, 2.500 ευρώ για μη επίδειξη βιβλίων και 250 ευρώ για την μη απόδοση ΦΠΑ.
Δεδομένου ότι η μη απόδοση ΦΠΑ αφορούσε σε πολύ μεγάλο αριθμό αποδείξεων, το πρόστιμο ήταν πολύ μικρό. Μετά την παρέλευση του 48ωρου και το άνοιγμα της επιχείρησης ο επιχειρηματίας θα υποστεί εξονυχιστικό έλεγχο από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.