Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η διεθνής «Ιουδήθ θριαμβεύουσα» στο Παλαιό Φρούριο

Παλαιό Φρούριο
24 Αυγούστου 2016 / 15:28

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν την Τετάρτη το μεσημέρι, στο Ιστορικό Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος και οι συντελεστές της συναυλίας ΙΟΥΔΗΘ ΘΡΙΑΜΒΕΥΟΥΣΑ του Antonio Vivaldi, που θα δοθεί το Σάββατο 27 Αυγούστου, στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας.

Η συναυλία εντάσσεται  στις εκδηλώσεις για τα 300 χρόνια από την πολιορκία της Κέρκυρας από τους Οθωμανούς και τη νίκη των ευρωπαϊκών δυνάμεων.
Όπως τόνισαν τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Πρόεδρος της Φ.Ε. ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ, Γιάννης Τριβυζάς, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer, Κωνσταντίνος Καράμπελας Σγούρδας, ο μαέστρος Κωνσταντίνος Δημηνάκης, η σολίστ Μαρίτα Παπαρίζου και οι μουσικοί της Ορχήστρας Εγχόρδων “Les Cordes  Enchantees”, πρόκειται για μια συμπαραγωγή διεθνούς επιπέδου που πέραν της συμβολικής έχει και μεγάλη καλλιτεχνική αξία. «Πρόκειται» είπαν χαρακτηριστικά «για σημαντικό  πολιτιστικό γεγονός για το οποίο συμπράττουν καλλιτεχνικές δυνάμεις από την Ελλάδα και την Ευρώπη». Παρών στη συνέντευξη τύπου ήταν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μάνος Ράπτης.
 
Οι συντελεστές της συναυλίας
Σολίστ:  Μαρίτα Παπαρίζου, Νικολέττα Ιερείδου, Ρόζα Πουλημένου, Φωτεινή Νίκη Γραμμένου,
Η Ορχήστρα Εγχόρδων “Les Cordes Enchantees” από το Gatinais της Γαλλίας,
Τα  Πνευστά της Φιλαρμονικής ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ, σε προετοιμασία Σωκράτη Άνθη
Φωνητικό Σύνολο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, σε προετοιμασία Μιράντας Καλδή.
Μουσική Διεύθυνση Κωνσταντίνος Δημηνάκης
Γενικός Συντονισμός Κωνσταντίνος Καράμπελας Σγούρδας
 
Διοργάνωση: Δήμος Κέρκυρας, Φιλαρμονική Εταιρεία ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ, Gina Bachauer