Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

7 στους 10 υποψηφίους εισάγονται σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ

Πανελλαδικές 2016
24 Αυγούστου 2016 / 10:59

Φτάνει στο τέλος, η αγωνία εκατοντάδων υποψηφίων των φετινών Πανελληνίων Εξετάσεων

για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα των βάσεων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας 7 στους 10 υποψηφίους πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, αφού από τους 105.548 υποψηφίους οι 72.793, εισάγονται σε Πανεπιστήμια, Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, ΤΕΙ, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού. 
Οι σχετικοί πίνακες θα αναρτηθούν εντός της ημέρας στα Λύκεια της χώρας, ωστόσο, οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να δουν τις βαθμολογίες τους και στο Διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου πληκτρολογώντας α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Ονοματεπώνυμο - Πατρώνυμο- Μητρώνυμο). 
Αύριο στις 11 το πρωί θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε., μη ελληνικής καταγωγής. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.
 
Μέσα στις επόμενες ώρες θα αναρτηθούν στο site της Ενημέρωσης αναλυτικά οι πίνακες με τους επιτυχόντες στο νησί της Κέρκυρας.