Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Σπύρος Γιαννιώτης» το Κολυμβητήριο του ΕΑΚΚ

ΕΑΚΚ
23 Αυγούστου 2016 / 12:29

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την πρωτοβουλία μετονομασίας του Κολυμβητηρίου Κέρκυρας σε Κολυμβητήριο «Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης» αναλαμβάνει η Επιτροπή Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας.

Η  Διοίκηση του ΕΑΚ εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στον Σπύρο Γιαννιώτη, για τον αγώνα και τη νίκη που πέτυχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ολοκληρώνοντας μια σπουδαία πολυετή καριέρα με δεκάδες διακρίσεις τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Όπως τονίζει σε σχετική της ανακοίνωση «Η μαχητικότητα, η επίπονη και σκληρή δουλειά, αλλά και η αποφασιστικότητα  για την υπέρβαση όλων των δυσκολιών, λόγω ελλείψεων υποδομών απ’ τα εφηβικά του ακόμα χρόνια, σε συνδυασμό με το ήθος και τη στάση του Σπύρου Γιαννιώτη, αποτελούν  παράδειγμα και γίνονται δίδαγμα για όλους μας, κατατάσσοντας τον Κερκυραίο κολυμβητή σε πρότυπο αθλητή και ανθρώπου, εμπνέοντας τους νέους και τις νέες αυτού του τόπου.
Ο Σπύρος  Γιαννιώτης  γίνεται ο δεύτερος Κερκυραίος Ολυμπιονίκης μέσα σε 16 χρόνια μετά τη Μαρία Γεωργάτου, γεγονός που αποτελεί είναι ένα μεγάλο επίτευγμα του κερκυραϊκού αθλητισμού.
Οι επιτυχίες αυτές όλων εκείνων των αθλητών και αθλητριών που προπονούνται στις εγκαταστάσεις μας, σηματοδοτούν την επιτακτική ανάγκη ανάληψης άμεσων πρωτοβουλιών όλων των εμπλεκόμενων φορέων κ σωματείων για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών του νησιού μας.
Η ΕΔ του ΕΑΚ δηλώνει ότι -στο πλαίσιο των περιορισμένων αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων της-
Α) αναλαμβάνει των πρωτοβουλία μετονομασίας του Κολυμβητηρίου Κέρκυρας σε Κολυμβητήριο « Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης»
Β) έχει ήδη ξεκινήσει εργασίες εξωραϊσμού και βελτίωσης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου για τις οποίες θα ενημερώσει την κερκυραϊκή κοινωνία με σχετικό δελτίο τύπου».