Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

18χρονη «άνοιγε» αυτοκίνητα

Ιωάννινα
22 Αυγούστου 2016 / 09:23

ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Συνελήφθη επ’ αυτοφόρω, το Σάββατο 20 Αυγούστου τα ξημερώματα στα Ιωάννινα,

από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 18χρονη, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες  περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, χθες μετά τα μεσάνυχτα, μετά από σχετική καταγγελία για διάρρηξη σε Ι.Χ., απ’ όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό, ένα εικόνισμα και τρεις συσκευές αποθήκευσης usb, άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι οποίοι εντόπισαν την 18χρονη και τη συνέλαβαν, καθώς στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παραπάνω κλοπιμαία.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 18χρονη προέβαινε στη διάρρηξη οχημάτων που βρίσκονταν σταθμευμένα σε υπαίθριους χώρους στάθμευσης και αφού έσπαγε το τζάμι, αφαιρούσε διάφορα αντικείμενα.
 
Δεν ήταν η πρώτη φορά
 
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι εμπλέκεται  σε πέντε ακόμα υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών που έγιναν στα Ιωάννινα, χρησιμοποιώντας πάντα την ίδια μέθοδο και συγκεκριμένα:
  • κατά το χρονικό διάστημα από 8 έως 9-8-2016, διέρρηξε δύο Δ.Χ. Λεωφορεία καθώς και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, από το οποίο αφαίρεσε ένα τσαντάκι με διάφορα έγγραφα
  • κατά το χρονικό διάστημα από 13 έως 20-8-2016, διέρρηξε Δ.Χ. Φορτηγό, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό
  • τις πρώτες πρωινές ώρες της 20-8-2016, διέρρηξε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, χωρίς να αφαιρέσει κάποιο αντικείμενο.
Επίσης, στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και χρηματικό ποσό, η προέλευση των οποίων εξετάζεται.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.