Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα κοντά ποδάρια

editorial
13 Ιουλίου 2020 / 19:52

Η επιβεβαίωση ότι η πολιτική έχει ολοσχερώς αντικατασταθεί από την επικοινωνία ήλθε και με την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου με επικεφαλής τον πρωθυπουργό.

Ως και τα σκουπίδια στείλαμε δυο βδομάδες πριν από την συμφωνία στην Κοζάνη για να πουλήσουμε συγκρίσιμη αποτελεσματικότητα σε σχέση με τους καταραμένους συριζαίους που όπως αποφάνθηκε και ο υπουργός  φταίνε για το Τεμπλόνι. Προφανώς γνωρίζει καλά ότι προ του 2015 η κερκυραϊκή διαχείριση σκουπιδιών και το Τεμπλόνι ήταν καταστάσεις εφάμιλλες  του κήπου της Εδέμ.
Αναλόγως φιγουράρισαν στα εξίσου με της Σαντορίνης, μαγευτικά φόντα, πρωθυπουργός, επενδυτές και εμβληματικοί της ξενοδοχίας, αγνοώντας την αγωνία των ανθρώπων του επισιτισμού-τουρισμού και των μικροεπαγγελματιών, που αντιμετωπίζουν με δέος τις επαπειλούμενες μέρες. Η αναφορά στους μικροεπαγγελματίες δεν γίνεται ως επίδειξη στερεοτύπων για τα κοινωνικά μέτωπα αλλά διότι όσοι διαχειρίζονται τραπεζικές εγγυήσεις μπορούν ακόμα και την ανάπαυλα μιας σεζόν (ίσως και περισσότερο), προσδοκώντας ν’ αγοράσουν φτηνά ό, τι εκπέσει! Οι μικροί μόνον να προσευχηθούν επιτρέπεται ή να μην αφήσουν καντήλι. Είναι θέμα επιλογής.
Πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο και από την επίσκεψη Μητσοτάκη μεταφέρεται στα media, συντηρώντας μια μαγική εικόνα που δεν αναλογίζεται ότι θα αργά ή γρήγορα θα υποστεί την επίθεση της πραγματικότητας. Αδυναμία ή κυνισμός; Ποιος ξέρει τι είναι χειρότερο;