Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος

Χρυσόστομος
13 Αυγούστου 2016 / 15:15

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναχώρησε το πρωί του Σαββάτου από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας», ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, με τη συνοδεία του,

ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο νησί, όπου και προεξήρχε των λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Σπυρίδωνος, για την επέτειο των 300 χρόνων από την πολιορκία του 1716.
Στον αποχαιρετιστήριο λόγο του ο Χρυσόστομος ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο και ολόκληρη την τοπική Εκκλησία για την θερμή αγάπη τους και την «αβραμιαία φιλοξενία», όπως την χαρακτήρισε. Επίσης ευχαρίστησε το Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο, την Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων Νικολέττα Πανδή, καθώς και όλους τους τοπικούς φορείς. «Η συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας είναι άριστη», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος κλείνοντας ευχήθηκε ο Άγιος Σπυρίδων να ελευθερώσει τη γενέτειρά του, την Κύπρο, από τον Τούρκο εισβολέα.
Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας ευχαρίστησε και εκείνος με τη σειρά του τόσο τον Χρυσόστομο, όσο και τη συνοδεία του, όπως επίσης και τις τοπικές αρχές για την άψογη συνεργασία αυτές τις ημέρες. Ο Νεκτάριος υπογράμμισε ακόμη, ότι η παρουσία και η ευλογία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου «έδωσε πνευματική ανάταση στο λαό της Κέρκυρας, διότι στο πρόσωπό αντικατοπτρίζεται ολάκερη η μαρτυρική Μεγαλόνησος, ιδιαίτερη πατρίδα του Αγίου μας».