Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παίζει με τη φωτιά και τους διαιτητές η ΕΠΟ

Σπύρος Πίκουλας
12 Αυγούστου 2016 / 14:30
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Έχουν ξεφύγει εκεί στην ΕΠΟ και ενόψει εκλογών τα πράγματα αρχίζουν και παίρνουν άσχημη τροχιά. Ο έλεγχος της διαιτησίας, που τα τελευταία χρόνια έχει περάσει στο μεγαλύτερο ποσοστό στην ΕΠΟ και κατ΄ επέκταση στις τοπικές Ενώσεις, με τη νέα από φαση της ΕΠΟ, ολοκληρωτικά πλέον περνάει στα χέρια της και διαλύει τους ανά την Ελλάδα τοπικούς συνδέσμους, που ούτως ή άλλως τους είχαν αφαιρεθεί οι εξουσίες.

Πριν λίγες μέρες η ΕΠΣ Κέρκυρας κάλεσε όλους τους διαιτητές σε συγκέντρωση για να τους ενημερώσει με τους νέους κανονισμούς και φυσικά να μιλήσουν για την νέα αγωνιστική σαιζόν που έρχεται σε λίγες εβδομάδες. Εκεί τους ενημέρωσαν ότι πρέπει να διαγραφούν από τον Σύνδεσμο διαιτητών Κέρκυρας και να γραφούν σαν μέλη της ΕΠΣΚ για να μπορούν να είναι ενεργά μέλη και να σφυρίξουν στα φετινά πρωταθλήματα. Ουσιαστικά δηλαδή δεν υπάρχει Σύνδεσμος, δεν έχει λόγο και νόημα ύπαρξης με αυτή τη διάταξη.
Όμως είναι περίεργη όλη αυτή η κατάσταση, γιατί δεν θα έχουν φωνή οι διαιτητές, ότι θέλει κυριολεκτικά θα τους κάνει η διοργανώτρια ΕΠΟ ή τοπική ΕΠΣ και τα πράγματα οδεύουν σε σύγκρουση πλέον ανάμεσα στις Ενώσεις και τους εν ενεργεία διαιτητές.
Εδώ στο νησί μας, τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου διαιτητών που ήταν προγραμματισμένα να πάνε σε σεμινάριο Παρατηρητών διαιτησίας, οι Γ. Αρμενιάκος, Κ. Πρωτοψάλτης και Θ. Λέζος δεν πήγαν μετά από αυτή την εξέλιξη, σαν πρώτη ένδειξη της αντίθεσής τους, με όσα συμβαίνουν στο χώρο της διαιτησίας και την αιχμαλωσία της πλέον από την ΕΠΟ.
Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Ποζίδης, ζήτησε από τους διαιτητές να προχωρήσουν και να συμφωνήσουν με την νέα τάξη πραγμάτων και αν δεν κάνουμε λάθος, πέραν του μέλους του Δ.Σ. κ. Ι. Μουζακίτη, οι διαιτητές θα όριζαν τα μέλη της νέας Ε.Δ. πράγμα που σήμαινε ότι θα έμενε εκτός ο κ. Ι Μέριανος, κάτι που είχαν ζητήσει από την ανάληψη της προεδρίας του κ. Ποζίδη οι διαιτητές, με την δική του υπόσχεση ότι μπορεί να γίνει μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.
Μετά την τελευταία παρέμβαση του κ. Στ. Κοντονή για ενέργειες της ΕΠΟ και την διαβεβαίωσή του ότι κανένα πρωτάθλημα δεν ξεκινά αν ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γκιρτζίκης και το Δ.Σ. δεν συμμορφωθούν, βλέπουμε ένα δεύτερο πολύ σοβαρό αγκάθι στο ποδόσφαιρο που μπαίνει από την Ομοσπονδία, σε μια εκλογική χρονιά, που στο τέλος Οκτώβρη μπορεί να αλλάξει όλο το ποδόσφαιρο της χώρας, με πιθανή αλλαγή Δ.Σ.
Βέβαια και να μην αλλάξει, οι πληροφορίες μας λένε ότι ο Γ. Γκιρτζίκης τον οποίον η τοπική μας Ένωση στήριξη και με τις τρεις ψήφους της στην Γ.Σ. για Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό, θεωρείται «καμένο χαρτί» και οι υποστηριχτές του προσανατολίζονται να βάλουν άλλον επικεφαλής, παρ΄ ότι ο κ. Γκιρτζίκης επιμένει ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος.
Η απλή λογική λέει ότι στην περίπτωση που πάνε και οι διαιτητές στην εξουσία της ΕΠΟ και διαλυθούν οι Σύνδεσμοι, τα πράγματα θα δυσκολέψουν πάρα πολύ και ίσως ζήσουμε πολύ περίεργες καταστάσεις. Βέβαια υπάρχει μεγάλη κόντρα Πολιτείας και ΕΠΟ, αυτή δεν ξέρουμε που μπορεί να φτάσει, χαμένο σε οποιαδήποτε περίπτωση όμως θα είναι το ποδόσφαιρο. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια