Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καμιά από τις τέσσερις ομάδες δεν θέλει να πάει στο κύπελλο!

επσκ
04 Ιουνίου 2020 / 16:20
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η πρόταση αντιπολίτευσης στην ΕΠΣΚ για την εκπροσώπηση στο θεσμό.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΚ που έγινε το βράδυ της Τετάρτης 3/6 και που είχε σαν θέμα την εκλογή εκπροσώπου για τις Γενικές συνελεύσεις της ΕΠΟ του Ιουνίου, αποφασίστηκε στην έκτακτη στις 16 Ιουνίου να πάει ο κ. Ι. Μουζακίτης, ενώ στην τακτική Γ.Σ. στις 30 Ιουνίου θα πάει ο γραμματέας κ. Γ. Κουλόπουλος.

Το κύπελλο
 
Όμως συζητήθηκε πολύ το θέμα της άρνησης τριών ομάδων  (ΟΦΑΜ, Αστέρα Πετριτή, Αχιλλέα Νυμφών) να μπουν στην κληρωτίδα για την ανάδειξη της ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ένωση στο Κύπελλο Ελλάδος, αλλά και του Θιναλιακού που με προϋποθέσεις θα πήγαινε.   
Ουσιαστικά ΟΦΑΜ και Αστέρας θέλουν να απέχουν αφού θεωρούν ότι κυπελλούχος πρέπει να αναδεικνύεται στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο Αχιλλέας και ο Θιναλιακός επικαλέστηκαν οικονομικό πρόβλημα, αφού τα έξοδα για συμμετοχή είναι πολύ μεγάλα. 
Η πλειοψηφία τόνισε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να δώσει η Ένωση για ενίσχυση του «κυπελλούχου», απαντώντας στις αιτιάσεις των ομάδων του Βορρά, ενώ η πλευρά της αντιπολίτευσης με τους κ. Γ. Κουλούρη και κ. Ν. Χρυσικόπουλο πήρε θέση και σημείωσε ότι θα είναι ανεπίτρεπτο να μην υπάρξει εκπρόσωπος στο θεσμό, θα είναι μοναδικό στην Ελλάδα, με αρνητικό αντίκτυπο. Ζήτησε από την πλειοψηφία να βρεθούν τρόποι έτσι ώστε να ενισχυθεί η ομάδα που θα πάρει μέρος και ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν έγινε καμιά κίνηση ώστε το ταμείο της Ένωσης από χορηγίες κλπ να ενισχυθεί. Πέραν αυτού υπάρχει και το ερώτημα που είναι οι 11.000€ που ειπώθηκε ότι έχει ταμείο στο τέλος του 2019  η Ένωση. 
Η πρόταση είχε και δεύτερο σκέλος που έλεγε ότι θα μπορούσε να μην γίνει το Ιόνιο τουρνουά, λόγω της επικρατούσας κατάστασης με τον κορονοϊό και τα χρήματα αυτά που δίνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να δοθούν στο σύλλογο που θα παίξει στο κύπελλο, κάτι που και εγγράφως ζήτησε ο Θιναλιακός, η μόνη ομάδα που τηρουμένων των αναλογιών δεν έχει αντίρρηση να λάβει μέρος.  
 
Τι γράφει η προκήρυξη
 
Η όλη κατάσταση είναι πραγματικά για γέλια και για κλάματα, δεδομένου ότι τα σωματεία πλήρωσαν παράβολο για να συμμετάσχουν στο κύπελλο, με βάση την προκήρυξη που ανέφερε στο άρθρο 1 παρ. γ΄:
«Τα σωματεία θα καταβάλλουν παράβολο συμμετοχής, ως εξής: Γ’ εθνική κατηγορία 300 ευρώ, Α1’ κατηγορία και ερασιτεχνικές ομάδες που ίδρυσαν Π.Α.Ε 200 ευρώ, Α’ κατηγορία 150 ευρώ, και σωματεία της Β’ κατηγορίας 50 ευρώ».
Με βάση τις ομάδες που πήραν μέρος, τα παράβολα που πλήρωσαν ανέρχονται σε 5.700€  και εκτιμούμε ότι θα μπορούσε μέρος των χρημάτων αυτών να δοθούν για τη συμμετοχή του κυπελλούχου. Δεν γνωρίζουμε βέβαια τον οικονομικό τρόπο διαχείρισης της ΕΠΣΚ, αλλά αυτά τα χρήματα των παράβολων είναι αρκετά για μια τέτοια ενίσχυση.   
Η ΕΠΣΚ φρόντισε να αποστείλει στα τέσσερα σωματεία το βράδυ της Τετάρτης 3/6/2020 έγγραφο που τους δίνει περιθώριο ως το πρωί της Παρασκευής να δηλώσουν συμμετοχή ή όχι, ενώ θολό το τοπίο είναι στο τρόπο που μπορεί να βοηθήσει. Εκτιμούμε ότι σε περίπτωση που καμιά ομάδα δεν θέλει να πάρει μέρος, θα πρέπει η ΕΠΣΚ να ζητήσει εγγράφως από την ΕΠΟ, να μην τιμωρούνται τα σωματεία που δεν δηλώνουν συμμετοχή, αφού πέραν του παραβόλου των 500€ που υπήρχε, η τιμωρία μη συμμετοχής ήταν 3.000€.
Μπάχαλο η όλη κατάσταση και χωρίς λύση ή έστω σχεδιασμό για να μην υπάρξει φιάσκο, αφού κανείς δεν είχε προβλέψει κάτι τέτοιο.    
 
Το έγγραφο της ΕΠΣΚ στα 4 σωματεία
 
Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ σε έκτακτη συνεδρίασή του εξέτασε τα γραπτά και προφορικά αιτήματα που καταθέσατε για τις προϋποθέσεις συμμετοχής σας στη διαδικασία της κλήρωσης  για την ανάδειξη του τυπικά κυπελλούχου της Ε.Π.Σ Κέρκυρας, που θα μας εκπροσωπήσει στο κύπελλο Ελλάδας.
Θεωρούμε πολύ βάσιμες και ουσιαστικές τις επισημάνσεις σας, απολύτως αντικειμενικές τις δυσκολίες που περιγράψατε και αυτονόητο ότι θα πρέπει να τις λάβει υπόψη η διοργανώτρια Ε.Π.Ο στην οποία θα απευθυνθούμε. 
Παράλληλα, πιστεύουμε ότι γνωρίζετε ότι η επόμενη ποδοσφαιρική περίοδος θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για όλους για πολλούς λόγους. Δυστυχώς η Ένωση δεν έχει την ευχέρεια να δεσμευτεί σήμερα ότι θα επιχορηγήσει τη συμμετοχή σωματείου στη διοργάνωση αυτή, γιατί όπως αντιλαμβάνεστε το οικονομικό ζήτημα που θα ταλανίσει όλα τα σωματεία και την Ένωσή μας το επόμενο διάστημα εμποδίζει οποιαδήποτε δέσμευση σήμερα, για ουσιαστική υποστήριξη του τυπικά κυπελλούχου. Θα προσπαθήσουμε, όμως, όσο είναι εφικτό και δυνατό να παρέχουμε κάθε είδους διευκολύνσεις και οικονομικές ελαφρύνσεις στο σωματείο, που θα μας εκπροσωπήσει στον πανελλαδικό θεσμό.
Τέλος, σας επισημαίνουμε ότι σήμερα δεν είναι εφικτό να γνωρίζουμε το περιεχόμενο της προκήρυξης της συγκεκριμένης διοργάνωσης της Ε.Π.Ο , αφού δεν έχουμε συμμετοχή στην κατάρτισή της.
Με βάση αυτά τα δεδομένα παρακαλούμε να μας γνωρίσετε άμεσα (μέχρι την Παρασκευή 5.6.2020, 11 π.μ) αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε σε διαδικασία κλήρωσης ή αν δεν υπάρχουν άλλα ενδιαφερόμενα σωματεία να  δηλωθείτε ως τυπικά κυπελλούχος της Ε.Π.Σ Κέρκυρας στην Ε.Π.Ο, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις μας. 
 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια