Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δικηγόρος 47χρονου: Δεν ήταν βιασμός, ήταν εξωσυζυγική σχέση

Βασίλης Νουλέζας
04 Ιουνίου 2020 / 15:34

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Εισαγγελέα απολογήθηκε σήμερα ο Δημήτρης Ασπιώτης, κατηγορούμενος για βιασμό.

Με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος ο 47χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό της 34χρονης στην περιοχή του Κάβου.
Από την ημέρα της σύλληψής του, μετά τη διάσωση από το γκρεμό που είχε πέσει, και βαριά τραυματισμένος, μπόρεσε σήμερα να καταθέσει, παρουσία του συνηγόρου του Βασίλη Νουλέζα.
Ανακρίθηκε για περίπου τέσσερις ώρες, ενώπιον της Ανακρίτριας Πρωτοδικών Κέρκυρας. Αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες της αρπαγής, της ληστείας, του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράνομης οπλοφορίας και  οπλοχρησίας.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος: «Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης δεν πιστοποιούν αξιομνημόνευτες σωματικές κακώσεις ή ότι υπήρξε πάλη που να αποδεικνύουν βιασμό. Όπως δήλωσε ο εντολέας μου ήταν στην πραγματικότητα μια παράνομη ερωτική σχέση. Από τα κενά και τις αντιφάσεις, θεωρώ ότι  ότι η μήνυση είναι εν πολλοίς κατασκευασμένη και θεωρώ ότι είναι απαραίτητη μία κατ' αντιπαράσταση εξέταση» δήλωσε ο κ. Νουλέζας. 
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτός ο άνθρωπος αποφυλακίστηκε με ποσοστό αναπηρίας 67% λόγω σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων και χρόνιας τοξικοεξάρτησης. Είναι λοιπόν ένας άνθρωπος μειωμένου καταλογισμού»

 Η απολογία 
«Ουδέποτε άσκησα σωματική βία ή εξανάγκασα την μηνυτήρια με την οποίαν διατηρούσαμε στενή κοινωνική και φιλική σχέση συντρώγαμε και πίναμε κρασί απο κοινού με τον σύντροφο της στην οικία τους σχεδόν σε καθημερινή βάση η την δική μου ή με την απειλή οποιουδήποτε σπουδαίου και άμεσου κινδύνου σε εξώγαμη συνουσία δλδ σε πράξη χωρίς την συγκατάθεση της ή συναίνεση της τουναντίον μάλιστα.»

«Σχεδόν σε καθημερινή βάση για 2 μήνες τους επισκεπτόμουν στήν οικία τους αγοράζοντας μάλιστα προμηθευόμενος με τα λίγα χρήματα που αποκέρδαινα φαγητά, εδέσματα, κρασί, ψωμί και τσιγάρα καθώς όπως είχα διαπιστώσει αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα βιοπορισμού και δεν είχαν χρήματα.»

«Για να υπάρχει βιασμός χρειάζεται με δόλο εξαναγκασμός δηλαδή επιβολή συμπεριφοράς μη ηθελημένης απο τον παθόντα που δέν υπάρχει στην περίπτωση μου.»

«Η μηνυτήρια δεν ήταν άγνωστη μου που άρπαξα με σωματική βία στόν δρόμο εξαναγκάζοντας την σε εξώγαμη συνουσία αντιθέτως εκείνη με ακολούθησε χωρίς να την κτυπήσω ή την αναγκάσω με την φυσική δύναμη μου η απειλή ταυτόχρονα η διαδοχικά.»