Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το restart της κερκυραϊκής εστίασης - Έτοιμοι για το reopening οι επιχειρηματίες της Κέρκυρας (video)

Εστίαση
24 Μαΐου 2020 / 11:41

Με πυρετώδεις ρυθμούς οι επιχειρηματίες της εστίασης στο νησί των Φαιάκων αναδιαμορφώνουν τα δεδομένα στα καταστήματά τους ενόψει της επανεκκίνησης μετά το δίμηνο «λουκέτο» - Τι δηλώνουν στο enimerosi.com, πώς κρίνουν τα μέτρα στήριξης, ποιες οι αγωνίες τους...

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Στο φουλ δουλεύουν οι «μηχανές» σε όλες τις επιχειρήσες εστίασης στην Κέρκυρα -όπως και σε όλη την Ελλάδα- καθώς από αύριο, Δευτέρα 25 Μαΐου, σηματοδοτείται η επανεκκίνηση του κλάδου, έπειτα από ένα δίμηνο «λουκέτο» λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το restart των εστιατορίων και των καφέ αποτελεί το μεγάλο «στοίχημα» για την αγορά, καθώς ο εν λόγω κλάδος αποτελεί -ιδιαίτερα σε τουριστικούς προορισμούς, όπως η Κερκυρα- το σημαντικότερο, ίσως, κομμάτι από την «πίτα» της τοπικής οικονομίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους.

Υγειονομικά πρωτόκολλα, κανόνες ασφαλείας, μέτρα (οικονομικά, φορολογικά κ.α.) στήριξης της κυβέρνησης προς τις επιχειρήσεις, νέοι τρόποι παραμονής στα καταστήματα για τους πελάτες, σωστές αποστάσεις, καθαρισμός, απολύμανση και πολλά ακόμα αποτελούν ένα δύσκολο «σταυρόλεξο» για δυνατούς λύτες.

Το enimerosi.com κατέγραψε την αίσθηση -εν μέσω πυρετωδών ετοιμασιών και αναδιαμορφώσεων στους χώρους- που επικρατεί στις κερκυραϊκές επιχειρήσεις, την αγωνία για το αυριανό re-opening, αλλά και την αισιοδοξία ότι και αυτή η κρίση, με σταθερά και μεθοδικά βήματα, εντέλει θα ξεπεραστεί...