Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κοσμοσυρροή στη συναυλία του Σπανουδάκη (φωτορεπορτάζ)

Παλαιό Φρούριο
09 Αυγούστου 2016 / 03:27

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Δευτέρα, 8 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε τελικά η συναυλία του γνωστού μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη, με τίτλο «Μια συναυλία για την Κέρκυρα».

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Επικοινωνιακό & Μορφωτικό Ίδρυμα της Ι.Μ. Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, για την επέτειο των 300 ετών από τη λύση της πολιορκίας του 1716. Η συναυλία αρχικά ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή, ωστόσο είχε διακοπεί αμέσως μετά την έναρξή της, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που κατέστησαν επισφαλή τη διεξαγωγή της.

Παρά την έκτακτη αυτή αλλαγή, η προσέλευση του κοινού στο Παλαιό Φρούριο ήταν μεγάλη και το βράδυ της Δευτέρας. Εκεί, η εμφάνιση του Μουσικού Σώματος της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας», υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη Μιχαλόπουλου, σηματοδότησε την έναρξη της συναυλίας. Αμέσως μετά, τη σκυτάλη έλαβε ο Σταμάτης Σπανουδάκης με την ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο», αλλά και το Ανδρικό και Παιδικό Τμήμα της Χορωδίας Κερκύρας, υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Καλλιαρίδου. Μέσα στο θερμό κλίμα που δημιούργησε ο Σταμάτης Σπανουδάκης με το κοινό, οι θαυμαστές της μουσικής του είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν τα γνωστότερα έργα του, όπως τα Κύματα, Πέτρινα χρόνια, Ζει και βασιλεύει, Δρόμος της άνοιξης κ.ά.  -αν και προφανώς υπήρξε αρκετή χρήση προηχογραφημένου υλικού (playback) όσον αφορά το σκέλος της ορχήστρας. Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα της συναυλίας είχε το έργο Η Κέρκυρα και Άγιος, τη μουσική και τους στίχους του οποίου, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης έγραψε ειδικά για την περίσταση. Άλλη μια ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης, ήταν όταν βρέθηκαν επί σκηνής ο Μητροπολίτης Νεκτάριος και ο Πρόεδρος της Χορωδίας Κερκύρας, Τάκης Μεταλληνός, προκειμένου να τιμήσουν τον Σταμάτη Σπανουδάκη.

Το πρόγραμμα της συναυλίας ολοκληρώθηκε με την ορχήστρα και την χορωδία και, ακολούθως, την Φιλαρμονικής «Καποδίστριας» να ερμηνεύουν το Θα ‘ρθεις σαν αστραπή, ένα έργο-αναφορά στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Όπως ζήτησε το κοινό, η βραδιά έκλεισε με το Δρόμος της άνοιξης.

Δείτε το φωτορεπορτάζ στου Σταμάτη Καταπόδη