Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένταση στη συνέλευση για τη λειψυδρία στους Καστελλάνους!

νερό
08 Αυγούστου 2016 / 12:45

ΚΑΣΤΕΛΛΑΝΟΙ ΜΕΣΗΣ. Όσα ακούστηκαν στη χθεσινή συνέλευση δεν ικανοποίησαν τους κάτοικους των Καστελλάνων Μέσης. Από Σεπτέμβρη και βλέπουμε... Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. αναζητά τις αιτίες στην άρδευση των χωραφιών, στο γκαζόν του παρακειμένου γηπέδου και σε διαρροές

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η προγραμματισμένη, από το Τοπικό Συμβούλιο, συνέλευση των κατοίκων των Καστελλάνων Μέσης και των προσκληθέντων αυτοδιοικητικών παραγόντων και φορέων γύρω από το φλέγον θέμα των προβλημάτων (στην ουσία παντελούς έλλειψης) ύδρευσης το φετινό καλοκαίρι. Το ξαφνικό μπουρίνι γύρω στις 22:00 δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση της διαδικασίας σε ανοικτό χώρο και οι υποσχέσεις του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. κ. Αλέξανδρου Φαϊτά προς τη Πρόεδρο του Τ.Σ Αθανασία Πανάρετου δόθηκαν εντός παρακειμένου μαγαζιού.


Ένταση με το καλησπέρα

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν οι κ. Αλέξανδρος Φαϊτάς, Γιώργος Καρύδης, Αντιδήμαρχος Αχιλλείων – Παρελίων – Παλαιοκαστριτών, και Ιωάννης Σερεμέτης, Γιάννης Πιέρης, Σπύρος Ρίγγας ως δημοτικοί σύμβουλοι. Ο κ. Δήμαρχος και ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Μάμαλος δεν παρευρέθηκαν λόγω υποχρεώσεων. Η περιγραφή της κατάστασης από το Τ.Σ έκανε λόγο για συνεχείς και παρατεταμένες, μέχρι και τριών ημερών, διακοπές νερού σε όλο το χωριό το φετινό καλοκαίρι, για λογαριασμούς της Δ.Ε.Υ.Α.Κ που δεν έχουν φθάσει στους παραλήπτες τους εδώ και ενάμιση- δύο χρόνια και για τα πενιχρά έως ανύπαρκτα αποτελέσματα που είχαν οι μέχρι τώρα κινήσεις των υπευθύνων στους οποίους απευθύνθηκαν όπως το κλείσιμο από τις 19/7/2016 του νερού στις εγκαταστάσεις του γηπέδου της Βολίδας – υπό την αρχική σκέψη ότι καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες νερού στην άρδευσή του.
Αρχικά ο χωρικός Αντιδήμαρχος δήλωσε ότι δε γνώριζε το ζήτημα μέχρι και την περασμένη Τρίτη που ενημερώθηκε σχετικώς. Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις από τους παρευρισκομένους κατοίκους με αποτέλεσμα πολύτιμος χρόνος να χαθεί εν μέσω συνεχών αντεγκλήσεων και εκδηλώσεων δυσαρέσκειας των κατοίκων για το έργο της παρούσας δημοτικής αρχής. 


Η βροχή συντόμευσε τις διαδικασίες

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωνε η θέση του κ. Φαϊτά καθ' ύλην αρμοδίου για το θέμα. Πέρα από τα αναμενόμενα, έλλειψη προσωπικού, απαρχαιωμένο δίκτυο, χρεοκοπημένη υπηρεσία, επέμεινε στην αλόγιστη χρήση του νερού στα κτήματα της περιοχής. Το νερό στο παρακείμενο γήπεδο, σύμφωνα με τον ίδιον, κόπηκε στο πλαίσιο αναζήτησης της αιτίας έλλειψης του νερού και αρνήθηκε ότι αυτή οφείλεται σε σωλήνα της δεξαμενής που καταλήγει στον Άγιο Προκόπη. Έντονα αντέδρασαν οι παρόντες εκπρόσωποι της ομάδας της Βολίδας, που χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις του γηπέδου, και επισήμαναν ότι το πρόβλημα δε λύθηκε έτσι άρα δεν ήταν το γήπεδο η αιτία. Την ώρα των προτάσεων προς τους κατοίκους, έγινε λόγος για: δεξαμενές αποθήκευσης νερού, άνοιγμα νέων ή παλιών γεωτρήσεων και μετρημένη άρδευση χωραφιών, τα πνεύματα οξύνθηκαν ξανά με αποτέλεσμα η ξαφνική βροχή να θέσει τέρμα στη συνέλευση καθώς οι κάτοικοι σταδιακά απομακρύνθηκαν.


Επί της ουσίας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ, ξεκαθάρισε ότι για το φετινό καλοκαίρι το πρόβλημα θα παραμείνει. Δεσμεύτηκε για αποστολή συνεργείων που θα ελέγξουν τυχόν διαρροές του δικτύου και την αναζήτηση λύσης μέσω γεωτρήσεων από Σεπτέμβρη.