Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Κερκυραϊκός Γ.Σ. βραβεύει τα «καμάρια» του! (φωτό & video)

ΚΓΣ
05 Αυγούστου 2016 / 11:21
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από τις εκδηλώσεις σε τιμή της χρυσής ομάδας στίβου δεν θα μπορούσε να λείπει η βράβευση στο ίδιο τους το «σπίτι», τον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο.

Τίμησε τα παιδιά του Ο Κερκυραϊκός
Ρωμαίου, Ματζουρογιάννη, Νεράτζη και τον Π. Σκορδίλη
Του έδωσε πολλά, αλλά πήρε πολύ περισσότερα ο Κερκυραϊκός από τα παιδιά που εκπροσώπησαν τον Σύλλογο και το νησί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, πήραν δε μεγάλες διακρίσεις φέτος, κατακτώντας μάλιστα ένα αργυρό Παγκόσμιο μετάλλιο (Ρωμαίου) και ένα Χρυσό Πανευρωπαϊκό (Ματζουρογιάννης).
Στην αίθουσα κόσμημα, που μπορεί κανείς μέσα από το φωτογραφικό υλικό, τους επαίνους και τα κύπελλα να πάρει μια γεύση της τεράστιας προσφοράς και των επιτυχιών του ΚΓΣ, σε μια πολύ σεμνή τελετή, δόθηκαν στα παιδιά αυτά, αλλά και στον προπονητή των επιτυχιών αναμνηστικά για την μεγαλειώδη φετινή τους πορεία. 
Εισήγηση στην εκδήλωση έκανε η παλιά αθλήτρια και μέλος του Δ.Σ. του ΚΓΣ Λίνα Ρούσου, που ανέφερε ότι σήμερα είναι η μέρα για να τιμήσει ο Σύλλογος την αθλήτρια και τους αθλητές που διακρίθηκαν στους πρόσφατους Παγκόσμιους και Ευρωπαϊκούς αγώνες και είναι το καλύτερο κλείσιμο για μια πετυχημένη αθλητική χρονιά. Μάλιστα τόνισε ότι περιμένει ο Σύλλογος την βοήθεια κάθε Κερκυραίου για να συνεχίσει την προσπάθεια των επιτυχιών που είναι ένα κίνητρο για τα νεότερα παιδιά που ακολουθούν.
 
Ν. Μόσχος: Κοντά στη διάλυση το 2009, ανοδική πορεία τώρα και στο μέλλον
Ο Νίκος Μόσχος, ο αρχιπροπονητής του ΚΓΣ είπε ότι χαιρόμαστε όλοι για τις επιτυχίες των παιδιών που πέρασαν από πολύ δύσκολες καταστάσεις και φυσικά έκανε αναφορά στους παλιούς μαθητές-αθλητές Λίνα Ρούσου, που παρουσίασε την εκδήλωση και τον Π. Σκορδίλη που είναι ο προπονητής πίσω από τις επιτυχίες. Εξήρε την συμβολή του Παναγιώτη Παπαδάτου που ανακάλυψε τα παιδιά και τα οδήγησε στον αθλητισμό, ενώ μίλησε για τις επιτυχίες. Είπε ότι θέλει ο ΚΓΣ να πιστεύει ότι θα έχει τη βοήθεια όλων των φορέων, κυρίως για τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας. Υπενθύμισε ότι τα παιδιά αυτά ξεκίνησαν το 2009 όταν ο Σύλλογος έφτασε στο χείλος του γκρεμού, αλλά πιστεύει ότι πλέον θα έχει συνεχή αγωνιστική πορεία, συνεχή εμπιστοσύνη των γονιών στον ΚΓΣ, οι περισσότεροι των οποίων γνωρίζουν τι σημαίνει ΚΓΣ, τι σημαίνει οι άνθρωποι που ασχολούνται και σε διοικητικό και σε προπονητικό και σε παιδαγωγικό κομμάτι . Όλοι μαζί θα συμβάλουμε στην ανοδική πορεία,  οδηγώντας τους στο αγωνιστικό αθλητισμό, προς όφελος και των ίδιων των παιδιών και της κοινωνίας γενικότερα.
 
Π. Παπαδάτος: Πουθενά στο κόσμο τέτοια διάκριση για το Δημ Αγρού
Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Παπαδάτος, ανέφερε πως ένα μικρό δημοτικό σχολείο του Αγρού, στο οποίο υπηρετεί, ξεκίνησε μια ιδέα αγώνων στίβου στο προαύλιο και φτάσαμε να έχει τρία παιδιά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, κάτι που δεν πιστεύει ότι έχει γίνει πουθενά αλλού στον κόσμο. Είναι συγκινητικό πρόσθεσε να έχεις αυτά τα παιδιά από την α΄ δημοτικού για έξι χρόνια και σήμερα να φτάνουν σε τέτοιες Παγκόσμιες επιτυχίες.
 
Π. Σκορδίλης: Είμαστε δίπλα τους για το παραπάνω σκαλοπάτι
Ο Παύλος Σκορδίλης μίλησε για την προσπάθεια των παιδιών και τη δουλειά που έγινε, ευχαρίστησε τον Σύλλογο για όσα προσφέρει στα παιδιά και ιδιαίτερα τον κ. Μόσχο για τη συνεχή στήριξη σε ότι έχουν ανάγκη. Για τα παιδιά έχει ανοίξει ένας καλός δρόμος, σύμφωνα και με την ηλικία που έχουν, είναι σημαντικό να συνεχίσουν με τον σωστότερο τρόπο τον αθλητισμό παράλληλα με το τι θα επιλέξουν να κάνουν στη ζωή τους, ο αθλητισμός είναι σύντομος και πρέπει να έχουν κατά νου να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν, να κερδίσουν τα ίδια κάποια πράγματα, γιατί το αξίζουν και κοινωνικά για να βοηθηθούν στη συνέχεια στη ζωή τους. Εμείς θα είμαστε συνέχεια δίπλα τους για να πάνε σε ένα παραπάνω σκαλοπάτι. Πρέπει να βάλουν στόχο τετραετίας τώρα να δουλέψουν για να πάρουν μέρος στους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες, να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Τέλος τόνισε ότι χρειάζεται η επίστρωση του χώρου που έδωσε η εταιρεία του κ. Δαυίδ, ταρτάν, θα βοηθήσει αφάνταστα τα παιδιά και θα πάρει το σύλλογο πάρα πολύ μπροστά.
Στη συνέχεια δόθηκαν οι αναμνηστικές πλακέτες και το ραντεβού με τους προπονητές και αθλητές είναι για το Σεπτέμβρη, γιατί ξεκινάει μια καινούργια περίοδος. 
Δείτε το φωτορεπορτάζ
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια