Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γαλιατσάτος: Αδικαιολόγητα προκλητική η στάση ορισμένων

ΧΥΤΑ Λευκίμμης
02 Αυγούστου 2016 / 16:41

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, αμέσως μόλις επέστρεψε από τη Λευκίμμη, όπου προπηλακίστηκε και εμποδίστηκε να προσεγγίσει το ΧΥΤΑ.

«Είναι καιρός να καταλάβουν ότι είμαστε οι μόνοι τους σύμμαχοι» τόνισε ο Θ. Γαλιατσάτος  αναφερόμενος στους κατοίκους της περιοχής που κατηγορούν ανοιχτά την ΠΙΝ για κάλπικες προεκλογικές υποσχέσεις. Ο Περιφερειάρχης συνέχισε επισημαίνοντας ότι η υπόθεση έχει ήδη κριθεί στις δικαστικές αίθουσες και ο μόνος λόγος που δεν δρομολογείται η έναρξη λειτουργίας του ΧΥΤΑ είναι η διάθεση της ΠΙΝ να διερευνήσει τις ενστάσεις των κατοίκων σχετικά με την διέλευση από το σημείο του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής.

Στη συνέχεια κάλεσε τους κατοίκους της Λευκίμμης να απομονώσουν και να εκτοπίσουν το «αυγό του φιδιού», όπως χαρακτηριστικά είπε, που κρύβεται ανάμεσά τους και υποκινεί αντιδημοκρατικές πρακτικές όπως εκείνη που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει στη επίσκεψη της Τρίτης.

Η εικόνα στο μπλόκο του ΧΥΤΑ δεν έχει σχέση με το λαό της Λευκίμμης, σημείωσε και πρόσθεσε ότι αν αυτές οι αντιδημοκρατικές φωνές συνεχίσουν να δρουν ανεξέλεγκτα, θα καταδικάσουν τη Λευκίμμη σε απομόνωση και υπανάπτυξη. Στην πρόσκληση των κατοίκων της περιοχής για ανοικτή λαϊκή συνέλευση, ο Θ. Γαλιατσάτος απαντά ότι θα γίνει εφόσον συγκεντρωθούν και μελετηθούν τα δεδομένα των διερευνητικών μελετών, ώστε η συζήτηση να μην αναλωθεί σε γενικές τοποθετήσεις και στείρα αντιπαράθεση.

Τέλος ανέφερε «Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια της συνεννόησης και της δημοκρατίας, χωρίς προειλημμένες αποφάσεις, χωρίς προαπαιτούμενα .... Καλούμε τους φορείς και κατοίκους της περιοχής να απομονώσουν όλες τις αντιδημοκρατικές πρακτικές.  
 
Είναι ώρα οι υπεύθυνοι φορείς, οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης της περιοχής, να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Η Λευκίμμη στις σημερινές εικόνες και συμπεριφορές καταδικάζεται στην απομόνωση, τον συντηρητισμό και την υπανάπτυξη.
 
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα τιμήσει τις υποσχέσεις της. Έρευνα πρώτα, και στη συνέχεια συζήτηση με τους πολίτες και τους φορείς, με επιστημονικά και κοινωνικά συμπεράσματα.
Η υπόθεση ΧΥΤΑ Λευκίμμης, μόνο και μόνο τότε θα κριθεί, όταν είμαστε σίγουροι για το τι πρέπει να κάνουμε, όταν όλα είναι ξεκάθαρα».