Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιπρόσθετα μέτρα μέριμνας για τα αδέσποτα από τον Δήμο Κ. Κέρκυρας

Αδέσποτα
08 Απριλίου 2020 / 11:19

Μερόπη Υδραίου: Η μέριμνα για τα ζώα, ειδικά στις πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, δεν παύει να αποτελεί καθημερινή φροντίδα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, ανταποκρινόμενος με συνέπεια στο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συνεχίζει να μεριμνά καθημερινά για την προστασία των ζώων, την τήρηση των κανόνων ευζωίας καθώς και την τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.

Στην κατεύθυνση αυτή, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Χρυσούλα Τόμπρου, ανακοινώνει τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για τα αδέσποτα ζώα με μια σειρά από στοχευμένες δράσεις:
 
 
 
 
1. Αύξηση  των  σημείων σίτισης σε διάφορα σημεία της πόλης και της υπαίθρου με τοποθέτηση νέων ταϊστρών και ποτιστρών  στα εξής σημεία:

- Ανεμόμυλος [δίπλα από την παιδική χαρά]

- Γαρίτσα [δίπλα από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού]

- Παρκάκι στην οδό Κολοκοτρώνη [περιοχή δικαστηρίων]

- Δίπλα από την είσοδο του Παλαιού Φρουρίου (Καρβουνιάρη)

- Πάνω Πλατεία, πίσω από τις δημοτικές τουαλέτες

- Ριζοσπαστών Βουλευτών, Ιονίου Βουλής (δίπλα από το ταξιδιωτικό γραφείο Ι. Βερνάρδη)

- Μαντούκι (στο πάρκο, απέναντι από την είσοδο του λιμανιού)

- Πλατεία Γεωργίου Θεοτόκη (Σαρόκο)

- Κουλίνες

- Τεμπλόνι (δύο σημεία με ταΐστρες)

2. Ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας  για τη σύναψη σύμβασης προμήθειας ζωοτροφών.

3. Έκδοση βεβαιώσεων μετακίνησης σε μέλη Φιλοζωικών Σωματείων για την απρόσκοπτη τροφοδοσία των σημείων σίτισης με ξηρά τροφή, μετά τον περιορισμό των  μέτρων κυκλοφορίας, λόγω κορωνοϊού.

4. Ολοκλήρωση της διαδικασίας για την υπογραφή σύμβασης έργου με ιδιώτη κτηνίατρο  η οποία προβλέπει την στείρωση, τον εμβολιασμό, την αποπαρασίτωση, την τοποθέτηση ηλεκτρονικής ταυτοποίησης καθώς και την ολιγοήμερη φιλοξενία των αδέσποτων ζώων ως την επιστροφή τους στο φυσικό τους περιβάλλον.
 
Χρυσούλα Τόμπρου: Η μέριμνα για τα ζώα, ειδικά στις πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, αποτελεί καθημερινή μας φροντίδα.
Για το θέμα, η αρμόδια αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρωτογενούς Τομέα Χρυσούλα Τόμπρου δήλωσε τα εξής: «Τα ζώα δικαιούνται τη φροντίδα μας και εμείς ανταποκρινόμαστε στο δικαίωμά τους αυτό. Η συμπεριφορά μας απέναντί τους, αποτελεί σημαντικό δείκτη πολιτισμού και ανθρωπιάς. Η φροντίδα  των αδέσποτων ζώων αποτελεί προσπάθεια συλλογική, την οποία ο Δήμος μας προτίθεται να συνεχίσει με αμείωτο ενδιαφέρον και σε συνεργασία με   φιλοζωικούς συλλόγους και φιλόζωους πολίτες».
Εθελοντές που ενδιαφέρονται για την έκδοση βεβαίωσης μετακίνησης που αφορά στην τροφοδοσία των σημείων σίτισης με ξηρά τροφή, μπορούν να απευθυνθούν καθημερινά,  09.00 – 14.00, στο τηλέφωνο 26610 32779.