Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θρηνεί η Κέρκυρα για τον άνθρωπο, οικογενειάρχη, δάσκαλο, Βαγγέλη Στασινό

Βαγγέλης Στασινός
06 Απριλίου 2020 / 14:31
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συλλυπητήρια μηνύματα εξέδωσαν φορείς και σύλλογοι του τόπου για

τον θάνατο του Βαγγέλη Στασινού.

Ηπειρωτικός Σύλλογος Κέρκυρας

«Νιώθουμε σήμερα μεγάλη θλίψη και συγκίνηση, έφυγε από κοντά μας ο καθηγητής Βαγγέλης Στασινός ένας καλλιεργημένος άνθρωπος που υπηρέτησε με ήθος, τιμιότητα και αξίες επί πολλά χρόνια την εκπαίδευση. Ο πατριώτης μας που αφιέρωσε τη ζωή του στο Σύλλογο και διετέλεσε επί εννιά χρόνια Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, αφήνοντας το ανεξίτηλο στίγμα του παρακαταθήκη για όλους εμάς. Ο Σύλλογος μας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στη οικογένεια του.  Καλό Ταξίδι Βαγγέλη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

Σύνδεσμος Πολιτικών  Συνταξιούχων Κέρκυρας

Ο Πρόεδρος Κώστα Νίκου και ο Γ. Γ. Δημήτρης Νικοπάσχος του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Κέρκυρας αποχαιρετούν ένα μέλος του Συνδέσμου, ένα δάσκαλο με ήθος, με ευγένεια, με εκπαιδευτική, πολιτική, πολιτιστική και κοινωνική δράση. Αποχαιρετούν το Βαγγέλη Στασινό, που τα ξημερώματα της Κυριακής, νικημένος από τον αόρατο εχθρό της ανθρωπότητας, τον κορονοϊό, άφησε την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.  Ας είναι ελαφρύ το χώμα, που θα σε σκεπάσει, φίλε μας Βαγγέλη. Ας γίνει, όσο είναι δυνατό, πιο ελαφρύς ο πόνος για τα προσφιλή σου πρόσωπα. Καλό σου ταξίδι, προς τον Παράδεισο, φίλε μας Βαγγέλη.

Μερόπη Υδραίου, Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας

Εκφράζω τη βαθειά μου θλίψη, για τον θάνατο του πρώην  Γενικού Γραμματέα  του Δήμου Κέρκυρας και πρώην  Λυκειάρχη, Βαγγέλη Στασινού. Ο Βαγγέλης Στασινός υπήρξε δάσκαλος με ήθος και ευγένεια. Θα τον  θυμόμαστε για το σοβαρό του λόγο και την προσφορά του, στην   πολιτική, πολιτιστική και κοινωνική  ζωή της Κέρκυρας. Η πορεία του στο χώρο της εκπαίδευσης  είναι αξιομνημόνευτη.  Ευχόμαστε η σύζυγος του να ξεπεράσει την περιπέτεια που βιώνει. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους δικούς του ανθρώπους.
 
Γιώργος Μαχειμάρης, Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας

«Φτωχότερη η Κέρκυρα», Βαγγέλης Στασινός , ο εμπνευσμένος πνευματικός «Δασκάλος»
Επέλεξε στη ζωή του το στίβο της εκπαίδευσης όπου διέγραψε μίαν αξιομνημόνευτη πορεία. Διακρινόταν για τις γνώσεις του, την οξύνοια, το μεγαλείο της ψυχής του την καλοσύνη, την ανθρωπιά του. Ήταν ο εκπαιδευτικός που συνδύαζε την παιδαγωγική αυστηρότητα  με την παιδαγωγική χάρη κι ενστάλαζε στις ψυχές  των μαθητών του  το «καλό κι αγαθό» . Τους ενέπνευσε  την αγάπη για τη μόρφωση, την πνευματική καλλιέργεια, τους ανοικτούς ορίζοντες, την ελευθερία, την αυτοβουλία, την εργατικότητα, την κοινωνική προσφορά. Μεταλαμπάδευσε αξίες και ιδανικά αιώνια, όπως την αγάπη για τον τόπο μας, την αγάπη για τον Θεό και τον άνθρωπο, τον σεβασμό, την αλληλεγγύη, την ανεκτικότητα, την εν συναίσθηση. Ευχόμαστε η σύζυγος του να ξεπεράσει την περιπέτεια που βιώνει. Στην οικογένειά του και στους οικείους του, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Κώστας Λέσσης, Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας

Η είδηση της απώλειας του Βαγγέλη Στασινού, πρώτου θύματος της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Κέρκυρα μας γεμίζει θλίψη. Ο εξαιρετικός Ηπειρώτης καθηγητής προσέφερε στον τόπο μας από όποια θέση και αν βρέθηκε στη πορεία της ζωής του. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην οικογένεια και τους οικείους του, μαζί με την ελπίδα ο Βαγγέλης Στασινός να είναι και το τελευταίο θύμα της πανδημίας στο νησί μας
  
Στέφανος Σωτ. Γκίκας, βουλευτής Κέρκυρας

Έχασε την άνιση μάχη με τον κορονοϊό ο αγαπητός συντοπίτης μας Βαγγέλης Στασινός. Η απώλειά του είναι μεγάλη για την Κέρκυρα. Ήταν ένας δραστήριος άνθρωπος, εξαίρετος δάσκαλος και ενεργός πολίτης. Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στην σύζυγό του και θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξει άλλη ανθρώπινη απώλεια από την πανδημία στην Κέρκυρα.

Δημήτρης Μπιάνκης – βουλευτής Κέρκυρας

Το πρώτο θύμα από τον Κορωνοϊό στην Κέρκυρα είναι γεγονός. Ο θάνατος του αγαπητού συντοπίτη μας, γέμισε με θλίψη όπως ήταν φυσικό ολόκληρο το νησί μας, τους πολυάριθμους φίλους και μαθητές του, καθώς επρόκειτο για ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο, με ισχυρή και πολυσχιδή προσωπικότητα, με χρόνια διδασκαλική παρουσία και προσφορά στα κοινά του τόπου.  Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους και την οικογένειά του, αλλά και την συμπαράστασή μας, στον δύσκολο αγώνα που δίνει η σύζυγός του αλλά και ο έτερος συντοπίτης μας για να ξεπεράσουν τον κίνδυνο και να επιστρέψουν υγιείς στο νησί.

Αλέξανδρος Αυλωνίτης – Χρήστος - Βουλευτής Κέρκυρας

 «Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η απώλεια του φιλόλογου Βαγγέλη Στασινού για την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς, υπήρξε υπόδειγμα καθηγητή. Ανήκε σε μια γενιά που υπηρέτησαν με αφοσίωση και δημιουργικότητα την επιστήμη και την εκπαίδευση, αφήνοντας ως παρακαταθήκη όχι μόνο το έργο, αλλά και το παράδειγμά τους. Προσηνής και πρόσχαρος, είχε την ικανότητα να εμπνέει και να βοηθά με όποιον συναναστρέφονταν να εξελίσσεται. Έτσι, ήταν και κατά τη διαδρομή του στα κοινά του Δήμου Κέρκυρας σε δύσκολους και απαιτητικούς καιρούς.  Είχα την καλή τύχη να τον γνωρίσω όταν υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του πρώην Δήμου Κέρκυρας, όταν ήμουν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας. Άνθρωπος συνεννόησης, αμοιβαίας κατανόησης και δημιουργίας, ευγενική προσωπικότητα, κοινωνικά ευαίσθητος με δοτικότητα που εξέπεμπε τη θετική του αύρα, γαλουχημένος με αξίες και ιδανικά. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήριά στην οικογένειά του»
 
ΝΟΔΕ Κέρκυρας

Με πολύ θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα έναν άξιο φίλο, αγωνιστή της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, με πολυετή και πολυσχιδη δράση, το Βαγγέλη το Στασινο, τον αγαπημένο μας «Δάσκαλο». Ο Βαγγελης υπήρξε άνθρωπος ηθικοτατος, εντιμότατος, πολύ αγαπητός στην τοπικη μας κοινωνία και μαχητής μέχρι και την τελευταία του μάχη. Η μνήμη του σε οσους τον γνωρίσαμε, θα μείνει ανεξίτηλη. Θα θέλαμε να εκφράσουμε στην οικογένεια του, τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Γιάννης Τρεπεκλής, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Κέρκυρα να ζεις» και πρώην Δήμαρχος

«Με βαθειά οδύνη και μεγάλη συγκίνηση πληροφορήθηκα την απώλεια του προσωπικού μου φίλου και στενού μου συνεργάτη Βαγγέλη Στασινού. Ο Βαγγέλης Στασινός υπήρξε φωτεινό παράδειγμα εκπαιδευτικού, υποδειγματικός οικογενειάρχης, επιφανές μέλος της Κερκυραϊκής κοινωνίας και άξιος Πρόεδρος του Ηπειρωτικού συλλόγου για χρόνια. Είχα την τύχη να με τιμήσει με την φιλία του και να σταθεί αρωγός σε όλες μου τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες ενασχόλησης με τα κοινά. Με το ήθος του, τις γνώσεις του, την οξυδέρκεια του πνεύματος του και την πάντα νηφάλια προσέγγιση των πραγμάτων υπήρξε στυλοβάτης σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες που δώσαμε μαζί. Η παρακαταθήκη που αφήνει στις επόμενες γενιές είναι τεράστια, όπως τεράστιο είναι και το αποτύπωμα του ως εξέχων εκπαιδευτικός και δραστήριο μέλος της τοπικής μας κοινωνίας. Εκφράζω τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του

2ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας

Ο  Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γενικού Λυκείου Κέρκυρας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλεκτού συναδέλφου και παλαιού διευθυντή του σχολείου Ευάγγελου Στασινού, ο οποίος έφυγε από κοντά μας.

Αλέκος Μιχαλάς

Έφυγε σήμερα από κοντά μας ένας άξιος συμπολίτης, ένας καλός φίλος ο Βαγγέλης Στασινός. Ο Βαγγέλης Στασινός υπηρέτησε με σύνεση, πάθος και ανιδιοτέλεια την επιστήμη του, την αυτοδιοίκηση, την κοινωνία των πολιτών, την Κέρκυρα. Υπέρμαχος της συνεννόησης, με κοινωνική ευαισθησία, ήθος και εργατικότητα. Στοιχεία που μας άφησε παρακαταθήκη. Καλό ταξίδι φίλε Βαγγέλη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Ταχεία ανάρρωση στην σύζυγο του.

Γωνιά Άγιοι Πάντες π. Θεμιστοκλής

Σήμερα εκοιμήθη ο Βαγγέλης Στασινός, τέως διευθυντής του 2ου Λυκείου Κέρκυρας, άνθρωπος του Θεού, που εργάστηκε στην παιδεία επί πολλά έτη. Μας συνέδεε μακρά φιλία. Όταν το κράτος επέτρεπε στους ιερείς να πηγαίνουν στα σχολεία μάς βοήθησε πολύ να συναντούμε μαθητές του Λυκείου στο μυστήριο της εξομολόγησης που γινόταν στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα Κωτσέλα. Ήταν πάντοτε άνθρωπος πίστης στον Θεό, στην πατρίδα, στις παραδόσεις. Ηπειρώτης στην καταγωγή, με μεγάλη συμμετοχή στα δρώμενα του Ηπειρωτικού Συλλόγου, με πολιτική συνείδηση και αγάπη για τα κοινά του τόπου, διετέλεσε επί πολλά έτη επίτροπος στην Παναγία των Ξένων. Άνθρωπος χαρούμενος, πηγαίος, ωραίος στην παρέα, λεβέντης! Συνεργαστήκαμε εξαιρετικά τα τελευταία τρία χρόνια κατά την από κοινού διακονία μας στον ιστορικό ναό των Ηπειρωτών. Ας τον αναπαύσει ο Θεός για τους κόπους του υπέρ της παιδείας, υπέρ του τόπου, υπέρ της ελληνικής παραδόσεως, υπέρ της Εκκλησίας. Συλλυπητήρια στους δικούς του.

Ιερός Ναός Παναγίας των Ξένων

Με μεγάλη θλίψη και συγκίνηση ακούσαμε όλοι για την αναγγελία του θανάτου του αγαπητού κ. Ευάγγελου Στασινού χθες ημέρα Κυριακή 5 Απριλίου. Ημέρα Αναστάσιμη ημέρα Κυρίου. Ο κ. Βαγγέλης Στασινός υπήρξε άνθρωπος του Θεού, πίστης στον Θεό και την πατρίδα. Ηπειρώτης στην καταγωγή ο οποίος εργάστηκε για την εκκλησία μας επί πολλά έτη από την θέση του Επιτρόπου. Πάντα βρισκόταν δίπλα μας, μας συμβούλευε μας δίδασκε με τον λόγο του, άνθρωπος χαρούμενος με χαμόγελο, λεβέντης, πατριώτης. Μας δίδασκε με το ήθος του και την ευγένεια που τον διακατείχε. Υπήρξε διευθυντής του 2ου Λυκείου Κέρκυρας με αγάπη για την γνώση και τα παιδιά, άνθρωπος καλλιεργημένος που υπηρέτησε με ήθος και αξίες επί πολλά χρόνια την εκπαίδευση. Επίσης συμμετείχε στα δρώμενα του Ηπειρωτικού Συλλόγου Κέρκυρας όπου διετέλεσε επί εννιά Χρόνια Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Αγαπητέ Βαγγέλη θα σε θυμόμαστε πάντα! Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή σου εν χώρα ζώντων. Μετά Αγίων και δικαίων. Θερμά Συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.