Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναντήσεις εργασίας Μαχειμάρη με προέδρους κοινοτήτων

Μαχειμάρης Γιώργος
02 Απριλίου 2020 / 07:20

Στην πρώτη γραμμή και οι πρόεδροι των κοινοτήτων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας στον αγώνα για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού

ΑΧΑΡΑΒΗ (ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ).  Την εντατικοποίηση της συνεργασίας και τη συστράτευση των προέδρων των κοινοτήτων ζήτησε ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης, την Τετάρτη 1η  Απριλίου 2020.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, ο Δήμαρχος ζήτησε στη συνάντηση εργασίας μαζί τους και σε διαδοχικές συσκέψεις -τηρουμένων των προβλεπόμενων μέτρων λόγω του κορωνοϊού (σ.σ. αριθμός ατόμων κλπ)- στο πλαίσιο, αφενός της ενημέρωσης για τα μέτρα που έχει λάβει η Δημοτική Αρχή, αφετέρου στην προσπάθεια για την επείγουσα ανάγκη περιορισμού διασποράς του ιού, μεθοδικά -χωρίς καθυστερήσεις- ακολουθώντας την κυβερνητική στρατηγική, τόσο για να  υλοποιηθούν οι κλιμακούμενες οδηγίες  από τα συναρμόδια Υπουργεία και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας,όσο και τα σχέδια δράσης κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που άπτονται, τόσο στη δομή του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», όσο και στην Πολιτική Προστασία.

Οι πρόεδροι αποδεχόμενοι την πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής και υπό την αιγίδα της, τίθενται ανά κοινότητα στο πλευρό της δομής «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στην ενίσχυση της κοινωνικής φροντίδας κι αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση συμπολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένους, που για λόγους κοινωνικούς ή υγείας χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα μέσα στην πανδημία.

Γι αυτό το λόγο άλλωστε ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας ενδυνάμωσε τη δομή του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», για να μη μείνει αβοήθητος μέσα στην πανδημία κανείς δημότης, καμία οικογένεια, καμία γειτονιά ,κανένα χωριό, που έχει ανάγκη, είτε από είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα-είδη καθαριότητας), φάρμακα, ακόμα και ψυχολογικής υποστήριξης.

Δόθηκαν οδηγίες για την καταγραφή με απόλυτη διακριτικότητα και σεβασμό  των  δημοτών που θεωρούνται ευάλωτοι τη συγκεκριμένη περίοδο, των ευπαθών ομάδων, των οικονομικά αδύναμων και όσων χρήζουν δωρεάν χορήγησης φαρμάκων - τροφίμων.
 
Καταγράφηκαν οι δημοτικοί χώροι ανά κοινότητα που στο αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει απολύμανση, ενώ διανεμήθηκε έντυπο υλικό για την απαραίτητη ενημέρωση των δημοτών.

Τέλος τονίστηκε μετ' επιτάσεως η αναγκαιότητα της φροντίδας των πιο αδύναμων συμπολιτών και των ευπαθών ομάδων που ζητούν βοήθεια .Ο ρόλος των προέδρων της κοινότητας είναι πολύ σημαντικός και σ' αυτό τον τομέα.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ  ΑΟΡΑΤΟ ΕΧΘΡΟ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.

«ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»:  από 8:00πμ σε 8:00μμ    26633 60112

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΣΚΕΜΠΡΗΣ:   69445 55184
ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ :                           69744 66941