Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυτοψία και έρευνες στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης Κέρκυρας

ΧΥΤΑ
28 Ιουλίου 2016 / 13:06

Τη διενέργεια νέας αυτοψίας στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης Κέρκυρας προαναγγέλλει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων,

με την επισήμανση πως κατά τη διάρκεια της αυτοψίας μπορούν να συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των κατοίκων και των φορέων της Λευκίμμης ή οι τεχνικοί σύμβουλοί τους.
Η διερευνητική αυτοψία θα παραγματοποιηθεί από κλιμάκιο υπηρεσιακών στελεχών της Δ/νσης Περιβάλλοντος της ΠΙΝ, επιστημονικά στελέχη και συνεργάτες του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Κέρκυρας, την Τρίτη 2 Αυγούστου 2016, το πρωί, παρουσία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου και της Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέττας Πανδή.
 
Ενδεικτικά θα πραγματοποιηθούν οι εξής έρευνες και εργασίες: άντληση των υδάτων του κυττάρου και των δεξαμενών του βιολογικού/αντλιοστασίου ώστε να διαπιστωθεί τυχόν συσχέτιση για την προέλευση του νερού με ταυτόχρονη λήψη δειγμάτων νερού για τη χημική ανάλυση τόσο από το κύτταρο και τις δεξαμενές, όσο και από τις γεωτρήσεις παρακολούθησης και τα πηγάδια.
Ανάλογα με τα αποτελέσματα θα καθοριστούν τυχόν περαιτέρω έρευνες και ενέργειες.

Σύμφωνα με τη δέσμευση του Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου κατά τη διάρκεια της αυτοψίας μπορούν να συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των κατοίκων και των φορέων της Λευκίμμης ή οι τεχνικοί σύμβουλοί τους. 
Τα ευρήματα των αυτοψιών και τα πορίσματα αυτών θα οριστικοποιηθούν με την ολοκλήρωση των ενεργειών και ερευνών που πραγματοποιούνται.