Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με την ελπίδα ότι μπορεί ακόμα κάτι να γίνει με τα σκουπίδια

Editorial
27 Ιουλίου 2016 / 16:26

Ο δήμαρχος λέει ότι έχουν ανοίξει όλα τα μέτωπα ώστε να αποκατασταθεί η διαχείριση των σκουπιδιών! Αν κρατήσουμε μικρό καλάθι, ίσως και να μείνουμε ικανοποιημένοι από την τήρηση εκείνων των προδιαγραφών που είναι δυνατόν πλέον να τηρηθούν στο Τεμπλόνι.

Εφόσον οι τεχνικοί λένε ότι μπορούν να κάνουν τον Βιολογικό να λειτουργήσει και να μαζέψουν το βιοαέριο, ας το κάνουν. Παραλλήλως θα "στρωθεί" ένα πλατό ώστε να δεχθεί μηχανήματα και μηχανισμούς, "ολίγη" από ολοκληρωμένη διαχείριση... Εάν έτσι περιορισθεί ο όγκος εκείνων που θάβονται, θάχουμε μικρότερη ενόχληση και ίσως περισσότερο χρόνο. 
Στο μεταξύ, είτε σαν τελεσίγραφο των Τεμπλονιωτών το πάρεις είτε σαν καμπανάκι από την κορεσμένη εγκατάσταση εκεί, το deadline είναι μέσα στον Σεπτέμβριο. Η χρόνια αδυναμία του Συνδέσμου, του Φορέα και του Δήμου να λειτουργήσουν την εγκατάσταση, όπως οι προδιαγραφές και ο νόμος ορίζουν, έσυρε τα βήματα της δημοτικής Αρχής στην αναζήτηση ιδιωτών εργολάβων. Τόσο για την εποπτεία του Βιολογικού όσο και για την επίσπευση της μηχανικής διαχείρισης (σ.σ. αυτό που "κωδικά" αποκαλείται δεματοποιητής). Από το αποτέλεσμα θα κριθούν τα πάντα. Διότι λόγος για καλές προθέσεις δεν γίνεται πλέον... Όσες και να αναγνωρίσει κάποιος, σε όποιον κι αν τις αναγνωρίσει, καμιά σχέση δεν έχουν με το αποτέλεσμα. Άλλωστε ξέρετε τι λένε για τον δρόμο με τις καλύτερες προθέσεις; Όσον αφορά στις εγγυήσεις; Η Επιτροπή Παρακολούθησης των ενεργειών και των έργων από τους Τεμπλονιώτες και από εκπροσώπους κερκυραϊκών φορέων, θα λέγαμε εμείς, δεν είναι κακή ιδέα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι εάν δεν πρυτάνευε το κρυφτούλι με το πολιτικό κόστος, ίσως και να τόχαν αποφύγει... οι κρατούντες, το πολιτικό κόστος! Εν ολίγοις, η ως επίσης γνωστόν τελευταία μελλοθάνατος, ελπίδα, μπορεί να προκαλέσει την επιπλέον καρτερία, αρκεί να είναι πλήρως ενημερωμένη και καλά πληροφορημένη... Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;