Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε εργολάβο η προσωρινή διαχείριση στο Τεμπλόνι

Τεμπλόνι
27 Ιουλίου 2016 / 15:35

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανοικτά είναι όλα τα μέτωπα του Δήμου για την επείγουσα αντιμετώπιση της διαχείρισης των σκουπιδιών.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Κ. Νικολούζο, περιφερειακή και δημοτική Αρχή προσανατολίζονται στην καθιέρωση μόνιμης Επιτροπής Παρακολούθησης των εργασιών και των δράσεων ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των κατοίκων και να αποτραπούν κρίσεις όπως η η οδυνηρή πρόσφατη!
 
Οι παρεμβάσεις
 
Σήμερα επίσης εγκαθίσταται στο Τεμπλόνι ο εργολάβος, που θα κατασκευάσει το πλατό, συνολικής έκτασης περίπου 4,5 στρεμμάτων, όπου στην συνέχεια θα εγκατασταθούν τα μηχανήματα, μηχανικής διαλογής, κομποστοποίησης και δεματοποίησης. Οι εργασίες στον Βιολογικό για την αποκατάσταση και των τριών βαθμίδων επεξεργασίας των στραγγιδίων αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των ημερών! Ο δήμαρχος προτίθεται να αναθέσει την εποπτεία της λειτουργίας του Βιολογικού σε εργολάβο ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα εγκατάλειψης και λειτουργίας εκτός προδιαγραφών εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Στο πεδίο αυτό ελπίζεται να μπορέσει ο Δήμος να χρησιμοποιήσει επιστροφές από τις προγραμματισθείσες παρεμβάσεις που δεν υλοποιήθηκαν και από πόρους που έτσι δεν δαπανήθηκαν. Η πιθανότητα αυτή, κατά τον δήμαρχο τουλάχιστον, είναι ανοικτή σε επαφή με τη Διαχειριστική του περιφερειακού προγράμματος 2007-2013.
Ο εργολάβος του βιοαερίου, Α. Κάτρης, που επισκέφθηκε το Τεμπλόνι πριν δέκα μέρες, υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει μετά το 15αύγουστο ώστε να εγκαταστήσει δίκτυα και μηχανισμούς για την συλλογή και την καύση του βιοαερίου από το εν λειτουργία κύτταρο.
 
Σε εργολάβο η διαχείριση του Τεμπλονιού
 
Στον Δήμο δείχνουν να έχουν καταλάβει ότι ο χρόνος ουσιαστικά έχει λήξει και παίζονται οι καθυστερήσεις, όπως έλεγε χαρακτηριστικά έμπειρος περί την διαχείριση των αποριμμάτων παράγοντας. Την εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος όταν λέει ότι δεν είναι μόνον οι απαιτήσεις των περιοίκων που πιέζουν αλλά η διαπίστωση ότι η όποια αντοχή του τελευταίου κυττάρου εξαντλείται. Για τούτο και παρά το γεγονός ότι ο Δήμος έχει διαθέσιμο έναν δανεικό δεματοποιητή από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σκοπεύει να προκηρύξει άμεσα εργολαβία για τη διαχείριση της συνολικής εγκατάστασης στο χρονικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την προμήθεια των κατάλληλων σε μέγεθος και απόδοση μηχανημάτων, που θα επαναπαροκηρυχθούν. Κι επειδή χρόνος δεν υπάρχει, υπόλογίζεται ότι το αργότερο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου θα έχει ήδη εγκατασταθεί ο εργολάβος διαχειριστής της εγκατάστασης, που θα χρησιμοποιήσει όσα μηχανήματα κατέχει ο Δήμος και θα συμπληρώσει ό,τι λείπει ώστε να λειτουργεί μια Μονάδα που θα ελαχιστοποιεί το υπόλειμμα για θάψιμο και τις οχλήσεις στο περιβάλλον.
Οι άνθρωποι του Δήμου αναφέρονται με προσδοκία στη θετική εμπειρία από τη λειτουργία τέτοιων εγκαταστάσεων στον Πύργο και την Καλαμάτα και πιστεύουν ότι θα μπορέσουν κι εδώ να αντιστρέψουν την κακή εικόνα.