Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιφυλάξεις του Κύπριου επικεφαλής της Λα.Συ. για τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Χαραλάμπους
27 Ιουλίου 2016 / 15:18

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε την Τρίτη το βράδυ από το Δημοτικό Συμβούλιο η αναγόρευση του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Χρυσοστόμου του Β’ σε επίτιμο Δημότη Κέρκυρας καθώς επίσης και η απονομή του Αργυρού Μεταλλίου της Κερκυραϊκής Αξιοσύνης.

Η τιμητική αυτή διάκριση στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, γίνεται σε ένδειξη τιμή προς τον πολύπαθο κυπριακό λαό, όπως είχε ανακοινώσει και ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος. Παρών ψήφισε ο αντιδήμαρχος  Πολιτισμού Μάνος Ράπτης και η Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑ.ΣΥ). Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της  παράταξης Μπάμπης Χαραλάμπους  εξέφρασε επιφυλάξεις  για το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου αφήνοντας αιχμές για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του.

Αναφορικά με τις αντιρρήσεις του, ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ.  σε συνέντευξη τύπου που έδωσε την Τετάρτη το πρωί, εξήγησε ότι βασίζονται στο γεγονός ότι «τον πολύπαθο κυπριακό λαό» εκπροσωπούν οι πολιτικές αρχές του τόπου και όχι η εκκλησία η οποία σαφώς δεν εκπροσωπεί το 20% του τουρκοκυπριακού μουσουλμανικού πληθυσμού. Επίσης δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι κατά την πρόσφατη οικονομική κρίση της Κύπρου, αποκαλύφθηκε ότι η εκκλησία είναι ο κύριος μέτοχος των τραπεζών της χώρας. Ακολούθως, σημείωσε ότι επί των ημερών του Προέδρου Δημοκρατίας της Κύπρου Χριστόφια, ο αρχιεπίσκοπος είχε έρθει επανειλημμένως σε ρήξη με τον ίδιο. Ο Μπάμπης Χαράλαμπους προσέθεσε ότι ο αρχιεπίσκοπος χαιρέτισε την άφιξη στην Κύπρο δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής και δήλωσε χαρούμενος για την αγαστή συνεργασία των δύο χωρών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα παρευρεθεί στην Κέρκυρα για τον εορτασμό του θαύματος του Αγίου στις 11 Αυγούστου. Κατόπιν πρότασης του Μητροπολίτη Κέρκυρας,  έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις προς τιμήν του Χρυσόστομου στις 9 Αυγούστου στο περιστύλιο των Ανακτόρων Μιχαήλ και Γεωργίου.