Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργατικό κέντρο: καθεστώς τρομοκρατίας στο Μιραμάρε

ΠΙΜΑ-ΜΑΡ
27 Ιουλίου 2016 / 12:33

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καταδικάζει και καταγγέλλει τις αντεργατικές πρακτικές της εταιρείας ακινήτων ΠΙΜΑ-ΜΑΡ, η οποία έχει αναλάβει την ανακατασκευή του ξενοδοχείου Μιραμάρε.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του: «η πλειονότητα των εργαζομένων είχε υποστεί εκβιασμούς από τη διεύθυνση της επιχείρησης προκειμένου να υπογράψει ατομικές συμβάσεις εργασίας, με όρους σαφώς δυσμενέστερους από τα όσα ορίζει η ισχύουσα σύμβαση, με την παράλογη απειλή, μάλιστα, ότι αν δεν τις δεχτούν, μέσα σε 7 ημέρες θα θεωρηθεί ότι έχουν αποχωρήσει οικειοθελώς!
Παλαιότερα δε, η επιχείρηση είχε παράτυπα ασφαλίσει τους εργαζόμενους εν αγνοία τους σαν εργάτες ξενοδοχείου και όχι σαν εργάτες οικοδομής, παρανομία που αποκαταστάθηκε αργότερα (αλλά όχι αναδρομικά) κατόπιν παρεμβάσεων στο ΙΚΑ.
Στο χώρο εργασίας δεν τηρούταν κανένα βιβλίο παρουσιών, με αποτέλεσμα η επιχείρηση τώρα να αρνείται να καταβάλλει τα δεδουλευμένα Σάββατα (εβδομαδιαίως 8ωρη υπερωρία) των εργατών καθόλη τη διάρκεια της σεζόν, και την κανονική άδεια τόσο για το 2015 όσο και για το 2016.
Οι συνθήκες εργασίας στο παραπάνω εργοτάξιο είναι ασφυκτικές, η υπερεργασία δεν αμείβεται, τα επιδόματα και τα δεδουλευμένα δεν καταβάλλονται, όλα τα παραπάνω δε, συνδυάζονται με ένα καθεστώς ιδιότυπης τρομοκρατίας.
Το Εργατικό Κέντρο εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της ΠΙΜΑ – ΜΑΡ που συνεχίζουν να υπόκεινται προσβολή των δικαιωμάτων και της προσωπικότητάς τους και δηλώνει ότι θα στηρίξει με όλες τους τις δυνάμεις τον δίκαιο αγώνα τους».