Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκθεση ζωγραφικής του Άγγελου Γιούργα στον Ανεμόμυλο

27 Ιουλίου 2016 / 11:08

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στον επιβλητικό χώρο του Ανεμόμυλου στη Γαρίτσα, φιλοξενείται έως τα μέσα Αυγούστου

η έκθεση του Κερκυραίου ζωγράφου Άγγελου Γιούργα, η οποία εγκαινιάστηκε την Τρίτη 26 Ιουλίου.
Ο Άγγελος Γιούργας γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1946. Φοίτησε στην Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας, με δασκάλους τους διακεκριμένους ζωγράφους Άγγελο Κόντη και Νίκο Ζερβό. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις, ενώ πολλές φορές έχουμε δει έργα του και σε ομαδικές. Στην παρούσα έκθεση παρουσιάζει μια σειρά έργων από διάφορες περιόδους της ζωής του, με κύριο θέμα την Κέρκυρα και τις παραδόσεις της.
Η Γαρίτσα, τα Μουράγια, το Φρούριο, τα τοπία του νησιού, τα έθιμα, η κερκυραϊκή ύπαιθρος και οι άνθρωποί της, μέσα από το έργο του Άγγελου Γιούργα, μεταφέρουν εικόνες και αναμνήσεις, συνθέτοντας ένα σκηνικό από μια «Παραδοσιακή Κέρκυρα», άλλης εποχής.
Καθώς το βλέμμα περιηγείται στους πίνακες, σίγουρα θα σταθεί λίγο παραπάνω σε δύο προσωπογραφίες- μιας Κερκυραίας χωριάτισσας και ενός Κερκυραίου αγρότη. Οι προσωπογραφίες αυτές ξαφνιάζουν ευχάριστα τον επισκέπτη με τη ζωντάνια τους αλλά και την οικεία φυσιογνωμία τους, την αίσθηση ότι «αυτούς τους ανθρώπους κάπου τους έχω συναντήσει».
Οικειότητα- ίσως ένα από τα κύρια συναισθήματα που δημιουργεί η λαϊκή ζωγραφική. Ως εκπρόσωπος του είδους, ο Άγγελος Γιούργας εμπνεύστηκε από την κερκυραϊκή παράδοση, από καθημερινά βιώματα, από μνήμες του παρελθόντος και εικόνες του παρόντος, οι οποίες ξετυλίγονται ανεπιτήδευτα και αυθόρμητα στους πίνακές του.
Η φιλοξενία της συγκεκριμένης έκθεσης στον Ανεμόμυλο στην καρδιά του καλοκαιριού, συν τοις άλλοις, είναι μια ευκαιρία για τους επισκέπτες να γνωρίσουν ένα μέρος της κερκυραϊκής παράδοσης, μέσα από τα έργα ενός λαϊκού ζωγράφου.
Η έκθεση του Άγγελου Γιούργα συνεχίζεται έως τις 14 Αυγούστου. Ώρες επίσκεψης καθημερινά 10.00 - 14.00 και 13.00 - 20.00.

Δείτε το φωτορεπορτάζ εδώ