Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση φορέων στην Ένωση Ξενοδόχων για ενημέρωση και την ετοιμότητα του νησιού σχετικά με τον κορονοϊό

Ενωση Ξενοδόχων Κέρκυρας
25 Φεβρουαρίου 2020 / 10:35

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη Δευτέρα 24-2-2020 στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας έγινε συνάντηση των παραγωγικών

 φορέων της Κέρκυρας με σκοπό την ενημέρωση - πληροφόρηση για την πορεία και την εξέλιξη των κρουσμάτων του κορονοϊού  <covid19> παγκοσμίως, αλλά και τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει στην τουριστική βιομηχανία,  εν όψει της έναρξης της νέας τουριστική σαιζόν.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Α' Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ.κ. Βούλγαρης Χαράλαμπος και Ρόκας Σπυρίδων, ο Α' Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χειρδάρης Νίκος , ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Ένωσης Εστίασης κ.κ. Βεργέτης Νίκος και Βλάχος Γιάννης, ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων κ. Μικάλεφ Σπύρος και οι κ.κ Διαβάτης Τάσος εκ μέρους της AOCTA και Μπαλανίκας Τάσος εκ μέρους της Λέσχης Αρχιμαγείρων.
Έγινε μια ενδελεχής και λεπτομερής ενημέρωση από τον επιστημονικό σύμβουλο της Π.Ι.Ν. κ. Μηλιό Γιώργο Γενικό Ιατρό. Ενημερωθήκαμε για την κατάσταση ετοιμότητας που υπάρχει σύμφωνα με τις οδηγίες της Κεντρικής Κυβέρνησης στις πύλες εισόδου του νησιού, αλλά και την ετοιμότητα του Γ.Ν. Νοσοκομείου Κέρκυρας.
Ενημερωθήκαμε για τα προληπτικά μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοιού. Σε γενικές γραμμές σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται πανικός και ιδιαίτερη ανησυχία εκ του γεγονότος ότι ο κορονοιός έχει κτυπήσει την πόρτα της γειτονικής χώρας της Ιταλίας , αλλά μόνο σωστή ενημέρωση και προφύλαξη. Τέλος καταλήξαμε ότι αυτές οι τόσο χρήσιμες πληροφορίες καλό θα ήταν να γίνουν γνωστές σε όλους τους επαγγελματίες του νησιού, εν όψει της τουριστικής περιόδου. Γι΄αυτό αποφασίσαμε να γίνει μια ενημερωτική ημερίδα για το θέμα αυτό στο Επιμελητήριο ανοικτή σε όλους τους επιχειρηματίες της Κέρκυρας. Η ημερομηνία και η ώρα θα γίνουν πολύ σύντομα γνωστές με νεότερο δελτίο τύπου.