Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΚΕ Κέρκυρας: Στα απόνερα της συνεδρίασης του πρόσφατου περιφερειακού συμβουλίου

ΚΚΕ
24 Φεβρουαρίου 2020 / 12:36

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Σκιαμαχούν για τα ασήμαντα οι 3 παρατάξεις που απαρτίζουν την πλειοψηφία (οι 2 της ΝΔ και η παράταξη του ΚΙΝΑΛ) και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ,

θέλοντας να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου για την επί της ουσίας συμφωνία τους σχεδόν σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται στο Π.Σ.» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ Κέρκυρας αναφερόμενο «στα απόνερα της συνεδρίασης του τελευταίου περιφερειακού συμβουλίου». 

Η ανακοίνωση

Έχει γίνει πια έθιμο. Αφού συμφωνούν στην ουσία ,σχεδόν σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται στο Π.Σ., οι 3 παρατάξεις που απαρτίζουν την πλειοψηφία (οι 2 της ΝΔ και η παράταξη του ΚΙΝΑΛ) και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ διασταυρώνουν μετά, τα ξίφη τους, για τις λεπτομέρειες των αποφάσεών τους. Σκιαμαχούν αρθρογραφώντας και καθυβρίζονται για τα μικρά και τα ασήμαντα , θέλοντας να θολώσουν τα νερά και να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου για την επί της ουσίας συμφωνία τους. Έτσι βλέπουμε:
  1. Για τα υδατοδρόμια:
Και οι τέσσερεις παρατάξεις (Κράτσα, Σπύρου, Αλεξάκη και Γαλιατσάτου) συμφωνούν στην ουσία ,με τον νέο νόμο για τα υδατοδρόμια που τα κόμματα που τους στηρίζουν (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ) ψήφισαν μαζί στη βουλή, στις 6/2/2020 και με τον οποίο προβλέπεται η πλήρης ιδιωτικοποίηση των υδατοδρομίων. Με τον νόμο αυτό οι ιδιώτες, εκτός από την λειτουργία τους, προβλέπεται να αναλαμβάνουν αποκλειστικά και την υποδομή των υδατοδρομίων, κάτι που ευθέως άπτεται και ζητημάτων ασφαλείας των επιβατών και όχι μόνο. Ουσιαστικά οι τέσσερεις παρατάξεις ,για το μόνο που νοιάζονται είναι πως θα εξασφαλίσουν νέες κερδοφόρες μπίζνες στους επιχειρηματικούς ομίλους ,σε βάρος ουσιαστικά της ανάγκης του λαού των Ιόνιων νησιών για φτηνές, γρήγορες, σύγχρονες και ασφαλείς μεταφορές.
Μετά από όλα τα παραπάνω, οι «καυγάδες» του κ. Γαλιατσάτου με την κα Κράτσα για «περίεργες συμβάσεις» από τη μια και «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» από την άλλη, μόνο σαν κακοπαιγμένη κωμωδία μπορεί να εκληφθεί. Μια παράσταση κωμωδίας, όμως, με την οποία κανένας δεν γελάει και κανέναν δεν ξεγελάει.
 
  1. Για την σύσταση της γνωμοδοτικής επιτροπής Τουρισμού στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων:
Το ίδιο Σαββατοκύριακο κατά το οποίο, οι παρατάξεις της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ ΚΑΙ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» αρνήθηκαν να συμπαρασταθούν στους ξενοδοχοϋπάλληλους για την λύση των τεράστιων προβλημάτων που τους ταλανίζουν, όλες μαζί ψήφισαν την συγκρότηση και την συμμετοχή τους στην περίφημη γνωμοδοτική επιτροπή τουρισμού στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αποδεικνύοντας έτσι στην πράξη με  ποιανού το μέρος τάσσονται. Ο κυβερνητικός στόχος, με τις διάφορες επιτροπές που έχουν νομοθετηθεί, είτε συμβουλευτικές είτε αποφασιστικού χαρακτήρα είναι να αποδυναμώνεται το Περιφερειακό Συμβούλιο και να ενσωματώνονται στα κυβερνητικά – επιχειρηματικά σχέδια τα λαϊκά στρώματα.
Οι σκοποί της επιτροπής αυτής η οποία βαφτίστηκε, “αναβάθμιση της τουριστικής εικόνας και επιχειρηματικότητας των Ιονίων Νήσων”, αλλά και η σύνθεσή της (ΣΕΤΕ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ, HATTA, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ κ.ά) δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το ρόλο της. Θα αποτελέσει ,ακόμη ένα εμπόδιο στους αγώνες των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων στον τουρισμό για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για καλύτερες αμοιβές και για αξιοπρεπείς ΣΣΕ. Θα προωθήσει, με μεγαλύτερη προσήλωση τις επιδιώξεις των μεγαλοξενοδόχων. Για τους λόγους αυτούς η Λαϊκή Συσπείρωση αλλά και  οι παρατάξεις ‘’Ανυπόταχτο Ιόνιο ‘’και ‘’Αντικαπιταλιστική Αριστερά’’,αρνήθηκαν την συμμετοχή τους στην επιτροπή αυτή, κάτι που η σχετική ανακοίνωση της ΠΙΝ εντελώς αδόκιμα και άκομψα απέκρυψε.
 
Τελειώνουμε με ένα μικρό σχόλιο ,για την προκλητική στάση του χρυσαυγίτη περιφερειακού συμβούλου, στις συνεδριάσεις του Π.Σ. και την προνομιακή αντιμετώπισή του από τον Πρόεδρο του Π.Σ. Σε κάθε σχεδόν συνεδρίαση του Π.Σ. ο συγκεκριμένος περιφερειακός σύμβουλος αναφέρεται στον Στάλιν, στη Σοβιετία κλπ. βγάζοντας τα εσώψυχά του εναντίον τους και καταλογίζοντάς τους όλα τα κακά του κόσμου: Από την κατάργηση της Κυριακής – αργίας μέχρι τις άθλιες συνθήκες εργασίας που βιώνουν οι εργαζόμενοι. Το μίσος του χρυσαυγίτη περιφερειακού συμβούλου ενάντια στη Σοβιετική Ένωση και στον Στάλιν ως ένα βαθμό είναι κατανοητό αφού οι χρυσαυγίτες, κατά δήλωση του αρχηγού τους Μιχαλολιάκου, θεωρούν τους εαυτούς τους ως «τους ηττημένους του 1945». Τότε δηλαδή που ο κόκκινος στρατός αποτελείωνε το τέρας του φασισμού-ναζισμού καρφώνοντας το κοντάρι της σημαίας με το σφυροδρέπανο στην καρδιά του… στο Ράιχσταγκ.
Εκείνο, όμως, που  δεν είναι καθόλου κατανοητό, είναι η ανοχή που δείχνει ο Πρόεδρος του Π.Σ. απέναντι στις εκτός τόπου και χρόνου ,απαράδεχτες αυτές τοποθετήσεις του χρυσαυγίτη συμβούλου, αφήνοντάς τον να συνεχίζει τις ύβρεις του χωρίς να του αφαιρεί αμέσως τον λόγο, ως  εκ του αξιώματός του, όφειλε να κάνει.