Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλεσμα από την «Εκκίνηση» για τον Ερημίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο

«Εκκίνηση»
23 Φεβρουαρίου 2020 / 18:26

Η παράταξη με επικεφαλής τον Λευτέρη Μαρκάτη ζητά από όλους όσοι είναι αντίθετοι στην επένδυση στον Ερημίτη να βρεθούν το απόγευμα της Δευτέρας στο Μον Ρεπό

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Η Εκκίνηση καλεί τους δημότες και τους συλλόγους στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων για τη συζήτηση στην επένδυση του Ερημίτη:

«Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας για την επένδυση του Ερημίτη, έφερε ξανά στο προσκήνιο τις μνημονιακές δεσμεύσεις που η σημερινή κυβέρνηση με υπερβάλλοντα ζήλο θέλει να προχωρήσει. Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης επιθυμεί την επένδυση όσο τίποτα, παραμελώντας τόσο τη περιβαλλοντολογική καταστροφή που θα προκληθεί όσο και τους κατοίκους της περιοχής που δεν θέλουν με τίποτα να προχωρήσει η επένδυση. Μάλιστα, ο υπουργός έφτασε στο σημείο να καταργήσει τις αρμοδιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης, φέροντας στο κοινοβούλιο τροπολογίες που εξυπηρετούν και χαροποιούν μόνο τους εκπροσώπους της εταιρείας.

Πέρα από το γεγονός πως δεν πρόκειται για επένδυση αλλά για ξεπούλημα, υπάρχουν και δεδομένα τα οποία δεν μπορούμε να αγνοήσουμε όπως την εκκρεμμοδικία μεταξύ του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και της εταιρίας και την προσφυγή του συλλόγου "Ερημίτη Πλους" στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας καλείται να πάρει απόφαση για την επένδυση, έχοντας να επιλέξει δύο δρόμους. Από τη μια τη στήριξη στη κυβέρνηση και την εταιρεία και στις πρακτικές τους και από την άλλη να αφουγκραστεί την πλειοψηφία των πολιτών της Κέρκυρας που δεν θέλει την εκποίηση του Ερημίτη.

Ο λαός της Κέρκυρας έδωσε μαζικό παρόν στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας δείχνοντας την αντίθεση του στο ενδεχόμενο να προχωρήσει η επένδυση και να καταστραφεί η περιοχή. Καλούμε τους δημότες της Κέρκυρας, τους συλλόγους, τους φορείς και όσους τάσσονται κατά της εκποίησης του Ερημίτη να δώσουν το παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18:30 στο Μον Ρεπο για να πάρει απόφαση κατά της επένδυσης και υπέρ των δικαιωμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης που κάποιοι πεισματικά προσπαθούν να καταργήσουν».