Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας για τον θάνατο του Σάκη Τσούκα

Σάκης Τσούκας
21 Φεβρουαρίου 2020 / 15:43

«Ο σύντροφος Σάκης Τσούκας έφυγε από κοντά μας σήμερα το πρωί για τον κόσμο της αιωνιότητας.

Μεγάλη η απώλεια και η θλίψη και απροσδόκητος ο χαμός, ακόμα και για ’μάς που παρακολουθούσαμε πολύ καιρό τη μάχη του με τον καρκίνο. Πάλεψε μαζί του όπως ήξερε πάντα να παλεύει στη ζωή του για τις ιδέες του, με πάθος, πείσμα, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία.
Από νέος στις γραμμές της Αριστεράς, από τον μεταδικτατορικό ‘‘Ρήγα Φεραίο’’ ακόμα, δε σταμάτησε ποτέ την κοινωνική του δράση, παντού όπου του επέβαλλαν η ευαισθησία του και η συνείδησή του. Άνθρωπος παθιασμένος, άμεσα στρατευμένος πάντα στις ιδέες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας, της ελευθερίας, του σοσιαλισμού. Σύντροφος που δε μασούσε τα λόγια του και που δεν επεδίωξε ποτέ τίποτα για τον εαυτό του. Καμιά ιδιοτέλεια. Καμιά έκπτωση. Εργάτης.
Τα τελευταία χρόνια, παρότι ήδη άρρωστος, εργαζόταν ακατάπαυστα για το κομμάτι της δικής του αρμοδιότητας από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη  της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Άνθρωπος  στον οποίο κανείς δεν είχε ποτέ να  προσάψει τίποτα, ακόμα κι εκείνοι με τους οποίους ήρθε σε αντιπαράθεση. Γιατί έτσι ήταν ο Σάκης. Τις ιδέες του τις υπερασπιζόταν μέχρι τέλους, σκληρά, απόλυτα, αλλά πάντα τίμια και χωρίς ποτέ να σκεφτεί να χτυπήσει κάτω από τη μέση.
Ο θάνατός του είναι για όλους μας μια μεγάλη απώλεια. Θα τον θυμόμαστε πάντα σύντροφο και αγωνιστή της ουτοπίας και του ρεαλισμού ταυτόχρονα. Αυτό ας είναι και η παρακαταθήκη του στις γενιές της νέας εποχής. Καλό δρόμο, σύντροφε. Εκεί στον κόσμο του πάντα και του ποτέ σε περιμένει καλή παρέα. Θα ’χετε πολλά να πείτε.
Στη Μαριάνθη του και στους άλλους οικείους του, θερμά συλλυπητήρια».